I TVNorge-programmet «Brille» i kveld, forteller Sonstad at han ofte blir forvekslet med Truls Svendsen, nå aktuell med «Truls – Oppdrag Hurtigruten» på TV 2.

- Jeg synes ikke selv at vi er så like, men skjønner hva folk tenker om oss: Vi er begge litt runde og skjeggete. Han er fra Nord-Norge, har rødt skjegg, har ikke briller og litt mindre hår på toppen enn meg, men folk tar likevel feil av oss hele tiden, sier Sonstad i programmet.

På byen i Trondheim

Og dette skjer over hele landet – til og med i hjembyen Trondheim.

I et «Brille»-klipp adressa.no har fått fra TV Norge, forteller Sonstad om en konkret episode fra et utested i Trondheim. En kvinne kommer bort til ham og sier «Hei, Truls».

Sonstad opplyser at han ikke er Truls Svendsen, noe kvinnen ikke tror på. Og hun gir seg ikke før Sonstad pikker Truls Svendsen, som er til stede på samme utested, på ryggen.

Se klippet for å se hvordan kvinnen reagerer når Truls snur seg mot henne.

Møtte dame fra Bergen

- Når det er så galt i Trondheim, kan du tenke deg hvordan det er når jeg kommer til andre steder, sier Sonstad til adressa.no.

- Det var blant annet en episode på Gardermoen hvor en dame fra Bergen kom bort til meg og skrøt veldig av programmet «Kroppen». Jeg sa det var hyggelig med skrytet, men at jeg ikke var Truls Svendsen, som hadde laget programmet. «Jo det er du», svarte damen. Jeg svarte «nei, det er ikke meg», og fortalte at jeg hadde laget programmet «Kos og kaos». Damen fortalte at hun hadde sett dét programmet, og at jeg ikke lignet på den programlederen i det hele tatt, ler Sonstad.

Nylig kom han også i prat med en mann, som til slutt i samtalen ville skryte litt av jobben Sonstad hadde gjort Sochi.

- Han fortalte at han og kona holdt på å ramle av sofaen. Så artig var det, sier Sonstad.

Han laget imidlertid ikke noe tv fra vinter OL – det gjorde Truls Svendsen.

Se også denne videoen: Truls scorer på hel volley

Sender skrytet videre

- Det som er nytt nå, er at jeg har sluttet å rette på folk. Jeg sier heller tusen takk, og tekster en melding til Truls med skrytet. Jeg orker ikke å rette på folk. Det blir bare pinlig for både dem og meg, sier Sonstad.

- Blir også Truls forvekslet med deg?

- Ja, det er det som er så artig. Da jeg var på lufta med «Klaus på kanten», fikk han masse ros for programmet, sier Sonstad.

- Blir du også forvekslet med andre personer?

- Ja, noen ganger med Are Sende Osen. Jeg har fått rapport fra Are, som har fått skryt for programmet mitt, sier Sonstad.

I tv-programmet «Brille» i morgen, forteller Klaus Sonstad (t.h) om hvordan han blir forvekslet med en annen tv-personlighet. Her er Sonstad sammen med Bård Tufte Johansen. Foto: TVNorge