20-åringen Jørn Hoel fra Oppdal tar sikte på å jobbe med musikkfilm- og musikkvideo framover, og er kommet godt i gang blant annet med to filmer om sin gamle musikklærer. Foto: FREDRIK HOEL

I morgen slippes «Her om natta», det nye albumet fra artisten Erlend Ropstad, et album som i dagens Adressa får terningkast fem av vår anmelder.

Musikk og film: 20-åringen Jørn Hoel fra Oppdal tar sikte på å jobbe med musikkfilm- og musikkvideo framover, og er kommet godt i gang blant annet med to filmer om sin gamle musikklærer.

«Som en Neil Young fra Vest-Agder» skrev vi om Ropstad, som kommer fra Vennesla og bor i Oslo - men som tidligere har bodd flere år i Trondheim og på Oppdal. Han har også familie i Oppdal han besøker jevnlig.

LES ANMELDELSE: «En å regne med»

Ringen sluttet

I forbindelse med plateslippet kommer også en 20 minutter lang dokumentarfilm om innspillingen, laget av den unge filmprodusenden Jørn Hoel fra Oppdal.

Se dokumentaren i videovinduet over saken.

–Erlend var musikklæreren min på ungdomsskolen. Da jeg starta filmpåroduksjonsfirmaet mitt for et år siden, spurte jeg Erlend om jeg fikk lage en liten film rundt demoinnspillingen av låten «Jeg er en av de». Det gikk fint, og jeg ba ham si fra når han skulle spille inn albumet, forteller Hoel, som er selvlært når det gjelder film.

Se demo-filmen under saken.

Innspillingen av albumet skjedde i avsidesliggende Silence Studio i Sverige, der band som Bob Hund, Ebba Grön, Wannadies, Monroes, Hellacopters og Fläskkvartetten hadde vært før dem.

– De hadde bare fire dager der, så det var knallhard jobbing fra tidlig om morgenen til seint på kveld. Planen min var å gjennomføre ett intervju med Erlend hver dag, og ellers bare være tilstede og fange opp det som skjedde, forteller 20-åringen.

Resultatet ble en minidokumentar på 20 minutter, som starter på dag én og som skildrer prosessen fra øving til ferdig tagning. Midtveis presenterer filmen en slags fiks ferdig musikkvideo av låten «Jeg er en av de», og dermed sluttes ringen som startet i fjor med demoinnspillingen av samme låt.

Etter studiooppholdet sist oktober har Hoel jobbet med etterarbeidet i samarbeid med Ropstad.

– Klipp har gått fram og tilbake, og han kommet med tilbakemeldinger hele veien, forteller Hoel.

Fra bryllup til musikk

Nå håper Hoel det blir mer jobb i samme gate framover.

– Det er dette jeg vil gjøre. Jeg håper det blir min lille nisje, og ønsker å opparbeide meg spisskompetanse på musikkfilm- og video, sier Hoel.

– Nå i startfasen må jeg selvsagt gjøre mye annet også - det er blitt en del bryllupsvideoer på veien!

20-åringen Jørn Hoel fra Oppdal tar sikte på å jobbe med musikkfilm- og musikkvideo framover, og er kommet godt i gang blant annet med to filmer om sin gamle musikklærer. Foto: FREDRIK HOEL