Onsdag 16. april

Petter Amundsen har skapt strid med sine teorier om Shakespeares verker. NRK har tidligere sendt både en serie og en film om Amundsens funn, og denne kvelden sendes nok et program, «Shakespeare – øyas hemmelighet» klokken 19.45. Sammen med den kritiske og nysgjerrige eksperten Robert Crumpton drar han tilbake til Oak Island, øya som mange års kodegransking har ledet dem til.Til slutt forsøker de to herrene å avgjøre hvem som skrev Shakespeare - mens de spiller tennis. Saklig? Neppe. Men vil undersøkelsene som ble foretatt sist sommer falsifisere Amundsens teorier, eller skjer det motsatte?

På TV2 drar Andreas Viestad til Hemsedal for å lage carpaccio klokken 19.30, og det er siste episode i «Truls-oppdrag Hurtigruten» klokken 21.40.

Kveldens filmer er «The Rebound», en amerikansk romantisk komedie som sendes klokken 21.30, og på Viasat 4 kan du se filmen «Grusomme meg» fra klokken 19.50.

Resten av uka:

Skjærtorsdag

De fire aller siste episodene med David Suchet som Agatha Christies belgiske privatdetektiv Hercule Poirot sendes som påskekrim på NRK1 fire kvelder på rad fra i kveld. I tillegg blir det musikalsk vårstemning i «Vår med Kringkastingsorkestret». TV2 byr på påskekonserten «Et håp i mørket» med Egil Svartdal som programleder. I «En bit av Norge» drar Andreas Viestad til Evanger på jakt etter verdens beste eldhusrøykte pinnekjøtt. TV 2 hjelper deg sender «Solveigs påskespesial», og i tillegg blir det «Criminal Minds» og «Mayday» på den kanalen. På TV Norge kan du få med deg «Harry Potter og Halvblodsprinsen» og på FEM «En shopoholikers bekjennelser» MAX byr på «Cliffhanger», amerikansk action fra 1993, og VOX har premiere på den britiske dramaserien «Napoleon»

Langfredag

Adil Kahn inntar «gullrekka» på NRK1 denne kvelden med sesongpremiere på «Adils hemmelige dansere». Filmene «Istid 3» og «Dinosaurene kommer» kan du få med deg på TV2. Dessuten er tv-kokkene Arne Brimi og Lars Lian klare med tips til den perfekte påskematen i sin «Påskespesial». Og det er duket for dokumentaren «Susan Boyles verden», og påskekrimmen «Mayday» har sin siste episode. TVNorge sender filmen «Skulk med stil» og har sesongpremiere på «The Graham Norton Show». På FEM kan du se den romantiske komedien «Fool`s Gold». TV3 sender «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Da Vinci-koden».

Påskeaften

NRK1 sender Rolv Wesenlund-portrettet «Wesentlig Wesenlund» og samme dag er det mulig å se både og «Byggeklosser» og Fleksnes-episoden «Radioten» på denne kanalen. Den store påskemessen fra Vatikanet sendes direkte på NRK2. På TV2 er det sesongavslutning på «Hver gang vi møtes», og «God kveld Norge» sender spesialutgaven «Hjemme hos Dolly Parton». På TVNorge kan du se «Billy Elliot» og «Cast Away». FEM byr på den romantiske komedien «She`s all that». På TV3 kan du få med deg «E.T» og «Engler & Demoner». Og det blir gjensyn med «Harry Potter og fangen fra Azkaban» og «Batman Begins» på TV3.

1. påskedag

BBC har spesialisert seg på naturfilmer som gir helt unike innblikk i dyrenes verden. Et eksempel på dette er serien «Pingvinanes hemmelige liv » som sendes tre søndager på rad fra 1. påskedag på NRK1.

Programleder Egil Svartdahl møter Linn Skåber i «Påskefering med Linn Skåber» på TV2, og vi får bli med i kulissene til TV2`s OL-produksjon i programmet «Slik laget vi OL». Og i «Eventyrlige nordmenn» møter vi Øyvind Nesheim som er stjernekokk på restaurantene til Robert De Niro over hele verden. TV Norge sender den amerikanske filmen «The Boy in the Striped Pyjamas» og den norske filmen «Uno». På FEM får du filmen «What to expect when you`re expecting», og på MAX den amerikanske sc-fi filmen «Total Recall».