forsiden / Kultur

Komfort og krem

Singel og tittellåt «Brother» var en positiv overraskelse, bak det forutsigbare lydbildet lå en god låt, et refreng med løft, luft under vingene og små overraskelser, skriver

Singel og tittellåt «Brother» var en positiv overraskelse, bak det forutsigbare lydbildet lå en god låt, et refreng med løft, luft under vingene og små overraskelser, skriver

Komfort og krem

Med hjelp fra söta bror tar Morten Harket et steg fram siden sist.

4

Morten Harket

«Brother»

Relaterte artikler:

Denne filmen bør skape debatt

Personlig og kritisk blikk på mulig fatale bivirkninger av legemiddel i psykiatri.

Alle Morten Joachims nærmeste var narkomane

Han ble født med heroinabstinenser og nesten alle familiemedlemmene er døde. Nå forteller Morten Joachim sin historie fra scenen.

Spiller inn tredje sesong av «Fødeavdelingen» ved St. Olavs Hospital

For første gang spilles FEMs «Fødeavdelingen» inn utenfor Stor-Oslo.

22 inviterer deg inn

22 sender ballen tilbake til lytteren på comebacket – og selv om den ikke er ferdigscoret, ligner den mer på en kompispasning.

Scarlett Johansson er utsøkt som robot med hjerne

Scarlett Johansson er utsøkt i hovedrollen i sci-fi-drama så lekkert at det er bare å si «Blade Runner».

På chartertur i Andromeda-galaksen

SPILL: Rollespill-veteranene Bioware kliner til med en storslått rollespill-opplevelse.

Spenstig skrevet anti-krim

Spenstig skrevet, om noe enkel feelgoodfortelling.

Frykter ensretting av Kjøpmannsgata

Kunstnerduoen Hertling & Andreassen frykter at en plan- og designkonkurranse for Kjøpmannsgata vil gjøre området til et polert postkort.

Fra arkivet: 30 år siden

«Jordnære Stage Dolls og optimistisk Ole I'Dole møttes i London»

Det var internasjonalt sus rundt flere norske artister i London denne uka i mars for 30 år siden.

Disse svenskene setter preg på Elden i år

Disse spiller i årets utgave av Elden.

Det synth-tunge lydbildet på Morten Harkets forrige soloplate «Out of My Hands» var nok tenkt å forynge vokalisten, men fikk strengt tatt motsatt effekt. Den varmere, mer organiske voksenpopen på «Brother» er ikke spennende, den prøver vel ikke engang, men den nå 54 år gamle Harket låter mer komfortabel.

Singel og tittellåt «Brother» var en positiv overraskelse, bak det forutsigbare lydbildet lå en god låt, et refreng med løft, luft under vingene og små overraskelser. Resten av plata fortsetter i samme lydleie, det låter lunt og mykt, et sted mellom sen a-ha, Savoy og Coldplay – med små dryss av spansk gitar, presumptivt i forførelsesøyemed. Plata er spilt inn med hovedsakelig svenske samarbeidspartnere. Først og fremst med Peter Kvint, som har Andreas Johnsons megahit «Glorious» (DER har du en perfekt Harket-låt) på samvittigheten, samt låter for blant andre Britney Spears, The Ark og Ingrid Olava. Selv om en tar seg i å ønske at en popstjerne som Harket kunne fått med seg enda mer prestisjetunge samarbeidspartnere, er plata relativt vellykket, heldigvis mindre grå enn omslaget.

Det er riktignok mye å ta tak i dersom jeg skulle vende vrangsida til. Det er humørløst, svulstig, søtladent og selvhøytidelig. Låtene går i middels tempo og saktere, og mangler energi. Plata er tung på tåreperser og tar ingen sjanser. Motsatt vei trekker det faktum at Harket og Kvint har kommet opp med det tydeligste og mest minneverdige knippet låter på en Harket-plate siden «Wild Seed». Singelen er nevnt, jeg har også sansen for detaljer i låter som «Heaven Cast», der gullet ligger i mellomspillet og ikke refrenget, den dekadente «Oh What a Night» ville fungert i hendene på Serge Gainsbourg mens «First Man to the Grave» løftes av dunkel noir-stemning.

Heller ikke nå har Harket laget en skikkelig gjennomført soloplate, til det er «Brother» for ujevn og uambisiøs. Men om du tåler følelsen av komfort og smaken av krem, er det mye fint her – ikke minst i detaljene.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss: