Hoem ble torsdag tildelt Musikkprisen 2014, der premien er plateinnspilling i det populære studioet Ocean Sound på Giske. I tillegg får Hoem spillejobb under Jugendfest på Color Line Stadion i Ålesund i august.

Verdt mye penger

Adressa.no snakker med en svært glad prisvinner, som forteller at hun uansett hadde planer om å spille inn sitt første soloalbum til sommeren. Nå slipper hun å bruke alle sparepengene sine på innspillingen.

– Studiotid i Ocean Sound er vel verdt rundt 80 000 kroner, og det er mye penger for en uetablert soloartist som meg, sier Hoem, som har erfaring fra studioet etter å ha spilt inn plate der med sin tidligere trio Pelbo.

Bort fra synthpopen

Nå skal hun bruke våren og tidligsommeren på å skrive låter, før hun går i studio med et materiale som vil skille seg merkbart fra ep-en «The Island» som kom i fjor.

– Jeg har vært i en synthpopverden en stund, og fått utløp for popfantasiene mine. Albumet kommer til å få et annet, mer organisk og akustisk lydbilde, forklarer vokalisten, som er utdannet ved Jazzlinja ved NTNU.

Hoem forteller at det har tatt to år å stole fullt og helt på seg selv etter å ha vært vant til banddemokratiet i Pelbo. Hun måtte ta et oppgjør med seg selv og finne ut av hva motivasjonen skulle være.

– Det ble feil å prøve å passe inn i et poputtrykk jeg trodde jeg likte, men som jeg fant ut at jeg ikke hørte på selv i det hele tatt. Nå er jeg trygg på hele prosessen framover og det føles bra, forteller Hoem.

Pris med tyngde

Musikkprisen er et samarbeid mellom Sunnmørsposten, Amfi Moa, Sparebanken Møre, Ocean Sound Recordings og Momentium og er den største musikkonkurransen for band og artister med tilknytning til Møre og Romsdal. Hoem er oppvokst i Oslo, men har mye familie på Fræna.

Tidligere vinnere av Musikkprisen har vært Musth, Dina Misund, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out og Padawan.

Juryen besto av Terje Erstad (Ocean Sound Recordings), musikkjournalist Asbjørn Slettemark, Kristin Winsents (Musikksjef NRK P13), Kathrine Synnes (Music Norway), Renate Havnen (Amfi Moa), Linda Rafteseth Grimstad (Sparebanken Møre) og Eirik Meling (Sunnmørsposten).