Med trondhjemmere på påskeferie og – for mange – årets lammemiddag for døren, har flere av Trondheims restauranter stengt dørene frem til tirsdag. Men er du lei lam, og har kvikk-lunsj og smågodt opp i halsen, er det lett å få bord på de gjenværende restaurantene.

Halvparten holder åpent

Av de 30 restaurantene Adressa.no har sjekket i Trondheim, holder flertallet åpent. Blant de 17 som holder åpent, er det ingen som opplever spesielt stor pågang i påsken. På det meste meldes det om en håndfull reserverte bord.

– Det er ikke voldsomt mye, foreløpig har vi ingen reservasjoner for påskeaften. I fjor holdt vi stengt på de røde dagene i påsken og det er som regel veldig rolig, sier daglig leder Joachim Julsrud på Tulla Fischer.

San Sebastian har stengt sin filial på Torvet, men holder åpent på Solsiden.

– 70 prosent av befolkningen er fortsatt her i byen. Vi synes de som velger bypåske også fortjener et tilbud, sier Steinar Hyll, en av eierne.

Får ikke varer

Samtidig får ikke restaurantene nødvendigvis de mengdene råvarer de trenger på  grunn av manglende leveranser.

– Det hender man går tom. I fjor gikk det akkurat, men vi gikk tom for fersk fisk og sånt, forteller Julsrud på Tulla Fischer.

Flere peker også på at det fort kan bli fullt dersom sola skulle titte frem.

– Solsiden er en magnet på folk som vil ut en tur dersom det blir solgløtt. Da er det med en gang liv ved kanalen, sier Hyll.

Har egen påskemeny

Daglig leder Trond Kolstad ved Bryggen Asian Cooking og Den gode nabo på Bakklandet håper også at været skal slå til.

– Det er fortsatt urbane mennesker igjen i byen, og jeg har drevet med restaurant i 23 år på Bakklandet, og alltid hatt åpent i påsken.

Han mener det har blitt et generasjonsskifte med tanke på det tradisjonelle påskelammet.

– Mange vil ha take away-sushi i påsken, og jeg tror mange vil ha noe annet enn lam. Vi har likevel en tilleggsmeny som er spesiallaget for høytiden, med asiastisk vri på en lammerett, forteller Kolstad.

Han forteller at de bruker å ha en del reservasjoner på påskeaften, men at det også er mange som dukker opp og tar middagen på sparket.

RestauranterLangfredagPåskeaften1. påskedag2. påskedag
Søstrene Karlsen14.00 - 02.0012.00 - 02.00STENGTSTENGT
Una pizzeria e bar13.00 - 22.0013.00 - 22.0013.00 - 22.0013.00 - 22.00
Sushime15.00 - 21.0015.00 - 21.0015.00 - 20.0015.00 - 20.00
Jadab14.00 - 23.0014.00 - 23.0014.00 - 23.0014.00 - 23.00
San Sebastian Solsiden11.00  - 01.0011.00 - 01.0016.00 - 01.0011.00 - 01.00
Tulla Fischer13.00 - 23.0010.00 - 23.0013.00 - 23.0013.00 - 23.00
SzechuanSTENGTSTENGT14.00 - 22.0014.00 - 22.00
Bryggen Asian cooking16.00 - 22.0016.00 - 22.0016.00 - 22.0016.00 - 22.00
Napoli13.00 - 23.3013.00 - 23.3013.00 - 23.3013.00 - 23.30
Astrum grill & Raw bar13.00 - 23.0013.00 - 23.0013.00 - 23.0013.00 - 23.00
Bakgården16.00 - 22.0016.00 - 22.0016.00 - 22.0016.00 - 22.00
Jonathan17.00 - 22.00.17.00 - 22.00.17.00 - 22.0017.00 - 22.00
Egon Solsiden10.00 - 01.0010.00 - 01.0010.00 - 24.0010.00 - 24.00
Egon Prinsen07.00 - 01.0007.30 -01.0007.30 - 24.0007.00 - 24.00
Café Nyfiken13.00 - 01.0012.00 - 01.0013.00 - 23.0013.00 - 23.00
Big Horn steak house15.00 - 23.0015.00 - 23.0014.00 - 22.0015.00 - 23.00
Graffi Solsiden12.00 - 22.0012.00 - 22.0012.00 - 22.0011.00 - 23.00
Sushi Bar RavnkloaSTENGTSTENGTSTENGTÅpent fra kl. 15.00
Sushi Bar SolsidenSTENGTSTENGTSTENGTÅpent fra kl. 15.00
Sushi Bar HeimdalSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
AisumaSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
FratiSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
Eld restaurantSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
CredoSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
KyotoSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
HavfruenSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
Ågot LianSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
Folk og feSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
Kalas & CanastaSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
San Sebastian TorvetSTENGTSTENGTSTENGTSTENGT
Søstrene Karlsen holder åpent flere dager i påsken. Foto: GLEN MUSK
Trond Kolstad ved Bryggen asian cooking mener det er viktg at folk får et urbant tilbud i påsken. Foto: TERJE VISNES