-  Mamma flettet håret mitt kvelden før min første skoledag. Flettene lå jeg med over natten, så da ble håret litt fluffy, sier Gunnhild Sundli (28) om bildet av seg selv som 7-åring. Bildet er tatt på vei til første skoledag ved Grøtte barneskole i Orkdal.

- Jeg husker ikke så mye fra akkurat den dagen, men jeg husker klærne, og at jeg ikke syntes at de var så veldig fine.

Hun legger til at hun hatet brillene sine på den tiden.

- De var så stygge. Jeg husker at jeg tenkte at om en gutt kunne bli forelsket i meg med de brillene der, så måtte det være ekte kjærlighet, sier hun og ler.

Mamma for første gang

Som lita jente viste Sundli allerede at hun hadde en stor stemme, og begynte som niåring å kvede. Men hun er mest kjent som vokalist i bandet Gåte, hvor hun startet som 14-åring. Hun ble rekruttert til bandet av sin seks år eldre bror, Sveinung, som spilte fele og tangenter. Siden 2006 har hun hatt flere framtredende roller på Trøndelag Teater, og i fjor ga hun ut sitt første soloalbum «Tankerop». I oktober i fjor giftet hun seg, og i mars ble hun mor for første gang.

- Jeg hadde en romantisk forestilling om det å få barn. Jeg gledet meg og følte meg veldig klar for det. Med så høye forventninger tenkte jeg også at jeg kunne gå på en smell. Men det er faktisk like fint som, om ikke finere enn det jeg så for meg, sier hun.

Datteren Sylvelin ble født 11. mars, og fikk en tøff start på livet. Inne i magen til mamma Gunnhild lå hun med navlestrengen fire ganger rundt halsen. Nå takker den nybakte moren St. Olavs Hospital for behandlingen hun fikk under den dramatiske fødselen. Dette kan du lese mer om i påskeaftens papirutgave av Adresseavisen.

Gode barndomsminner

Sundli har mange gode minner fra sin egen barndom. Spesielt av seg og broren, Sveinung.

- Når jeg ser på gamle bilder, så er vi sammen på nesten alle bildene. Han var seks år eldre, men passet på meg hele tiden og var med meg overalt. Og så var jeg så heldig å ha ei veldig omsorgsfull mor.

- Hva skulle du bli når du ble stor?

- Jeg skulle bli kokk. Eller baker. Mamma bakte hele tiden, så jeg tenkte vel at jeg skulle avlaste henne når jeg ble stor, forteller Sundli, som valgte en helt annen retning i livet. I juni blir hun å se som Kristin Lavransdatter i Sel for tredje gang, og hun satser på å fullføre sitt andre soloalbum innen året er omme.