Artist og «Idol»-dommer Tone Damli Aaberge (26) venter snart barn, og går nå ut i svangerskapspermisjon.

Når det skal arrangeres Idol-audition i Tromsø i helga, stepper Margaret Berger inn som første vikar, skriver tv2.no.

Ti år siden gjennombruddet

Det er i vår ti år siden Berger kom på andreplass i musikkonkurransen, bak Kjartan Salvesen, og selv fikk sitt gjennombrudd som artist. Hun sier til nettavisen at det er på tide å gi noe tilbake.

– Jeg synes at det er veldig gøy å få lov til å gå litt tilbake i historien, og kanskje få muligheten til å være med å finne noen virkelig unike talenter. Så er det veldig fint å kunne gi tilbake til «Idol» også – etter alt det jeg har fått ut av «Idol», sier Berger til TV2, og fortsetter:

– Det skal bli utrolig stas å få lov til å gjøre noe for andre sånn som andre tidligere gjorde for meg. Anneli Drecker var dommer da jeg var med i 2004, og hun ga meg veldig mye underveis. Tanken på at jeg nå kanskje kan få gi noe til nye deltakere, er veldig fin.

Fikk råd fra Damli Aaberge

Berger er glad for at hun skal være vikar i nettopp Tromsø.

– Jeg er veldig glad i Tromsø som by. Tromsøværinger er jo utadvendte og morsomme, så jeg er helt sikker på at det jeg får se og høre flere perler. Nå må Tromsø levere varene – så skal jeg gi sjenerøst tilbake, lover hun.

Fjorårets norske MGP-vinner har fått gode råd fra Damli Aaberge i forkant av auditionen.

– Jeg har veldig respekt for den jobben Tone har gjort som «Idol»-dommer. Som vikaren hennes, tenker jeg nok først og fremst at jeg erstatter den feminine kraften i en mannsdominert jury. Tone har gitt meg mange gode råd som jeg tar med meg, sier hun.

- Margaret en kul dame

Damli Aaberge sier til TV2 at hun har lyst til å få med seg mest mulig av auditionrundene, men at hun så nært termin må lytte til kroppen sin.

– Så er jeg tilbake igjen i dommerstolen så snart jeg føler meg klar igjen etter fødselen, sier dommeren, som er fornøyd med valget av vikar.

– Jeg er veldig glad for at Margaret er første vikar ut. Hun er en kul dame med god teft og smak. I tillegg har hun på samme måte som meg kjent på hvordan det er å være deltaker. Hun kommer til å gjøre en kjempefin figur i dommerpanelet, og hun kommer til å få det utrolig moro sammen med gutta mine, sier hun.

– Vi skulle selvsagt gjerne hatt med oss Tone i flere audition-byer, men har full forståelse for at hun nå må ta hensyn til noe som er mye viktigere enn «Idol». Så gleder vi oss til å få henne tilbake som nybakt mamma når hun er klar for det, sier Bjarne Laastad, presseansvarlig for «Idol».