Årets russerevysesong var ikke slutt likevel, og takk for det! Russen ved Charlottenlund videregående skole kunne tirsdag kveld presentere revyen «Chanseløs i mai». Revyen var alt annet enn sjanseløs.

Se den morsomme åpningsfilmen til russerevyen øverst i artikkelen.

Rammen var enkel og god: De rød-, blå- og svartkledde på Brundalen skulle vise brutaliteten i ungdommens hverdag. Publikum fikk tidlig beskjed om å være forberedt på alt. Det skulle bli kleint.

Det kunne det også ha blitt, for revyen startet svakt. Med hyppige skift og uklar etablering av karakterer, savnet revyens først ti minutter mål og mening.

Det hele løsnet med en sketsj til ære for lærer Iver Songli og et møte i lærerutvalget. Selv om det var internt, var typene så tydelige og karikerte at det ble moro selv for utenforstående.

Derfra var revyen en russefeiring verdig. Publikum fikk møte IKT-kontoret som kun har restart og hammer til rådighet mot blå skjerm. Vi fikk møte gymlæreren alle jentene drømmer om, renholdsarbeiderne som mener at elevene er skitne, og byggfagelevene som spiser rent proteinpulver.

Noen sketsjer skilte seg ut som små mesterverk. CHA-TV, medier og kommunikasjonselevenes nett-tv-kanal, ble intelligent og perfekt parodiert med elendige skift, en famlende og uforberedt programleder, uvillige intervjuobjekter og Barokk Obamad (!) som gjest.

De andre skolene fikk selvsagt passet påskrevet. I en sketsj om et russepresidentmøte slet Malviks president med å finne parkeringsplass til traktoren sin, Kattas president var kultivert og høy på seg selv, Strindapresidenten en snobb med diabetes, Byåsens president en kjepphøy og ufordragelig kjeftesmelle, mens presidenten fra Adolf Øien («Ikke Thora Storm!») var en kruttønne med kniv og knyttneve.

De to IKT-sketsjene er allerede nevnt. Nydelig!

Det er imponerende hvor godt elevene mestrer levering av punchlines. Det meste sitter meget godt. Av og til snakkes det i munnen på hverandre. Noe bør gjøres med lyden under sangene.

Revyen mister framdrift mot slutten av andre akt. Cha City Fresh og Pink Ladies blir for intern og lang. Russen kan med hell avslutte revyen etter blåskjermen. Likevel står revyen til en soleklar femmer på terningen.

Rektor Jan Erik Vold var til stede under premieren. Han stilte sporty opp da to av revyens renholdere trakk ham opp på scenen. De gav ham en gave. Egentlig ga russen ham to gaver. Rektor fikk også en knakende god revy!

- Noen sketsjer skilte seg ut som små mesterverk. skriver Adresseavisens anmelder.