– Vi i styret har drøftet denne saken og fattet vedtak om at vi ønsker at hele Olavskvartalet skal bli en kulturell storstue for hele regionen, sier styreleder Turid Stenseth i Olavshallen As.

Stenseth er også fast medlem i bystyret for Ap, men understreker at hun uttaler seg som styreleder.

- Må se langt fram

– Vi må se fram i tid på hva Olavshallen kan være i 2030 og 2040. Politikerne må tenke visjonært. Skal det gjøres noe, må det gjøres nå. Kulturbyen Trondheim fortjener et ordentlig kulturhus, sier Stenseth.

Hun mener det er realistisk å få til.

– 500 millioner kroner er et stort beløp. Men sammenlignet hva man får av kultur, og sammenlignet med andre kulturhus som bygges, er det ikke uoverkommelig, sier hun.

Ser på rimeligere løsning

Kommunaldirektør for kultur og næring, Morten Wolden, tror det er mer realistisk å få til en av de mer rimelige løsningene.

– For løsningene på mellom 100 og 150 millioner kroner får vi mye kultur for pengene. Førsteprioritet for meg er at TSO har gode nok rammebetingelser for å kunne utøve sin virksomhet, også med opera, sier han.

Ber om penger til TSO

Wolden har hatt møter med kulturdepartementet som er positive til å utvide støtten slik at TSO kan ivareta oppdraget sitt.

– Det er mange interessenter, ikke bare kulturinstitusjonene, men også de som driver forretninger og hotell. Det gjør det til en krevende sak å håndtere. Vi snakker om den kulturelle storstua i Trondheim kommune, og det man gjør har store konsekvenser, sier Wolden.

–Jeg er mest opptatt av innholdet i bygget, men det er også en eskteriørmessig side. Derfor må saken behandles både i kultur- og byutviklingskomiteen for å finne gode løsninger, sier Wolden.