Drømmen om å sette opp et kammerspill med Henrik Ibsens Fru Inger til Østråt på Austråttborgen kom i går kveld et lite skritt nærmere realisering.

En slik oppsetning med blant andre Juni Dahr og Kai Remlov vil likevel være et stort løft for kulturlivet på Ørland. Dette millionprosjektet gir seg nemlig ikke selv, ifølge instruktør Harry Guttormsen.

- Dette forutsetter at en rekke lokale aktører bidrar, sa Guttormsen etter gjennomlesningen av skuespillet for et kresent teaterpublikum i Øtland kultursenter i går kveld.

Ros fra biskopen

Guttormsen var på forhånd spent på hvordan dette krevende ibsenstykket ville bli tatt imot av publikum. Blant annet roste biskop Tor Singsaas iniativet med å ta tilbake Fru Inger til Austrått.

Det virket også som Guttormsen og Juni Dahrs bearbeiding av stykket skapte begeistring hos publikum. Flere ga uttrykk for at skuespillet måtte oppføres på Austråttborgen.

Prosjektet er en del av Reformasjonsprosjektet på Ørlandet.

- Prosjektet forutsetter at en rekke lokale aktører bidrar, sa instruktør Harry Guttormsen etter gjennomlesningen av skuespillet.
Nidarosbiskop Tor Singsaas roste initiativet med å ta tilbake skuespillet til Austråttborgen.