I helga deltar nesten 500 unge trøndere i UKMs fylkesmønstring i Selbu, der de viser fram sitt talent i alt fra bildekunst til dans og musikk.

Se bildene fra UKM

Hvem som blir sendt videre til den landsdekkende UKM-festivalen i Trondheim i juni, blir ikke klart før senere søndag ettermiddag. Men blant de mange som imponerte publikum og jury, var 13-åringen Alexandru Gros Grindvoll fra Rennebu, som alene ved pianoet framørte Bruno Mars' balladehit «When I Was Your Man». Selv er han litt mer beskjeden på egne vegne.

– Det gikk greit, tror jeg. Men stemmen min sprakk litt, jeg er i stemmeskiftet og synger litt mørkere nå enn jeg gjorde på lokalmønstringen, forklarer han.

Egen Youtube-kanal

Alexandru begynte på Kulturskolen i første klasse, først på grunnkurs og senere med piano og sang som fag. I tillegg til å synge og spille piano, er han selvlært også på gitar og trommer. Fortsatt synger han mest coverlåter, men han har også begynt å skrive sanger selv.

– Hva er målet ditt med musikken?

– Jeg håper å bli kjent rundt omkring i hele verden, og håper jeg kan holde på med musikk på heltid, sier Alexandru, som selv om han han liker best å synge popmusikk, har Kellin Quinn fra hardcore/metal-bandet Sleeping With Sirens som sangforbilde. 13-åringen har også sin egen Youtube-kanal, ChannelAlexandru, der han har som mål å legge ut én ny låt i uka.

Samarbeider med utlendinger

Musikken promoterer han på Twitter og Facebook, der han også oppretter kontakt med andre ungdommer som driver med musikk over hele verden. Blant annet samarbeider han med rapperen Jonezy fra England, som har besøkt Alexandru i Norge flere ganger. I mai skal nordmannen dra til England for å besøke sin samarbeidspartner, og samtidig delta i en talentkonkurranse.

Han har også et prosjekt der han selv og fem andre unggutter fra USA, Tyskland og Canada covrer One Direction-låten «Diana».

Alexandru mangler ikke sceneerfaring, og han har tidligere har forsøkt seg i «Norske talenter».

– Men da hadde jeg hodepine, så det gikk ganske dårlig. Men når jeg blir gammel nok, skal jeg melde meg på «Idol»!