Det ble et strålende NM i kaffekunst for den trønderske kaffebarkjeden Dromedar. Norgesmesterskapet var en del av arrangementet Kaffefest i Drammen i helga, og Dromedar-gjengen gjorde seg bemerket i mange klasser.

Tore Øverleir, som jobber på Dromedar Moxness, ble kåret til norgesmester i klassisk baristakunst. Dette regnes som selve hovedkonkurransen, og det er første gang siden 2006 at en Dromedar-ansatt vinner klassen.

- Jeg er superhappy! Jeg satset på finale og håpet på topp tre. I finalen fikk jeg virkelig vist det jeg er god for, en deilig følelse, sier Øverleir, som har jobbet på Dromedar i snart fem år.

Mange topplasseringer

Klassisk baristakunst-konkurransen er basert rundt espressomaskinen, og deltakerne skal servere en espresso, en cappuchino og en kreativ drikk. På sistnevnte drikk kombinerte Øverleier kaffe fra Columbia med skum av solbær fra Levanger.

- Det er ekstra artig å kunne bruke lokale kvalitetsprodukter, mener han.

I tillegg tok Øverleir en 2. plass i klassen "Brewers cup", der deltakerne skal brygge svart kaffe, men velger kaffe og bryggemetode selv.

Dromedar var representert ved 11 baristaer under NM, og Øverleir var ikke den eneste som plasserte seg høyt. I klassen "Latte art" fikk Marianne Konstanse Gjeldnes 2. plass og Lene Larsen 3. plass. Idar Ellingsen tok 2. plassen i klassen "Coffee in good spirit" (kaffe og alkohol) og Monica Strøm ble nummer tre i samme klasse. Sjefen sjøl, Dromedars daglige leder Preben Oosterhof, tok en andreplass i smakskonkurransen "Cupping".

- Prestasjonskultur

Sammenlagt gjorde resultatene at Dromedar ble kåret til årets kaffebar i Norge, en tittel de vant også i 2011 og 2012.

- Å være gode på fag og håndtverk er noe vi jobber hard for hele tida, forklarer Preben Oosterhof.

- Vi jobber for å fremme en prestasjonskultur. Det blir det samme som kokke- og konditurkunst, vi lever for å utvikle håndtverket og skape nye trender, det er det som driver oss, fortsetter han.

VM neste

Oosterhof forklarer at Øverleirs seier er en stor prestasjon.

- Nåløyet er utrolig trangt. Neste mål er at Tore skal vinne VM, som foregår i Rimini i Italia i juni, sier Oosterhof, og inviterer alle skuelystne til å komme og se på de åpne øvingene som vil foregå i kjelleren på Moxness i tiden framover.

- Tore trenger å føle presset, ler han.