Den kanadiske regissøren David Cronenberg er i Cannes med film for femte gang med «Map To The Stars». Den er en av de letteste og mest komiske filmene til den ofte mørke og morbide filmskaperen. Humoren er imidlertid besk og syrlig, med stikk mot Hollywood, filmstjerner og apparatet rundt dem med personlige trenere og agenter.

Rødmet av spørsmål

En opplagt og spøkefull Cronenberg møtte pressen i Cannes mandag, sammen med store deler av hans ensemble i filmen. Noe av oppmerksomheten gikk naturlig bok til Robert Pattinson, ungdomsstjernen fra «Twilight»-filmene som med dette gjør sin andre Cronenberg-film på to år, og åpenbart jakter mer utfordrende roller. Her som privatsjåfør med drøm om karriere som manusforfatter og skuespiller.

Pattinson rødmet da han fikk spørsmål om han likte best å ha bilsex med Juliette Binoche i Cronenbergs forrige film, «Cosmopolis» eller med Julianne Moore i «Map To The Stars». _ Begge er syvere, sa han først spøkefullt, til latter fra salen, og oppspilt blikk fra Moore. _ Nei det var opplagt Julianne, en fantastisk opplevelse, sa Pattinson.

Forsvar for bilsex

At folk har sex i bil i filmene til David Cronenberg er en så jevnlig foreteelse at regissøren ble utfordret til å begrunne det. _ Da jeg viste «Crash» til Ted Turner, sa han at om folk så den, ville de ønske å ha sex i biler. Jeg sa til ham at det er en hel generasjon amerikanere som er unnfanget i 54-modeller Ford. Det er ikke jeg som oppfant sex i biler Det er ikke ny mark. Men hvorfor ikke ha sex i bil? Det er så mange bra biler nå, humret regissøren.

Mens «Crash» i 1996 fikk pris i Cannes, er det mer tvilsomt om «Map To The Stars» får det. Selv om den er interessant, underholdende og severdig, spekket med filmreferanser, er den ikke blant Cronenbergs beste.

Barnestjerna fra helvete

Aller best i filmen er Evan Bird som den ufordragelige barnestjerna Benjie. Han spiller en 13-åring tilbake fra rehab, tilsynelatende modellert på en ondskapsfull blanding av Justin Bieber og alle Hollywoods barnestjerner som har havnet i trøbbel med berømmelsen.

Ungdomsstjernen Robert Pattinson er åpenbart i ferd med å prøve å bygge seg en ny karriere. Han er også aktuell i Cannes i David Michods «The Rover», som tilbakestående raner og drapsmann, i en film et sted mellom «Mad Max» og «The Road». David Cronenberg har Pattinson åpenbart den største respekt for. _ Jeg sa ja til «Map to the stars» før jeg hadde lest manus engang, sa han.

Fan av Cronenberg: Robert Pattinson er i sin andre Cronenberg-film på to år. _ Jeg sa ja før jeg hadde lest manus, sier han om «Map To The Stars» som er i hovedkonkurransen i Cannes.