- Jaaaaaaa! Wow, tusen takk! Det var en ære bare å bli nominert til denne prisen. Det å vinne motiverer og inspirerer meg til videre skriving. Tusen takk til alle sammen som har lest og vurdert boka, sa prisvinneren Thomas Enger fra scenen, ifølge en pressemelding fra Foreningen !les.

Enger fra Oslo mottok Uprisen 2014 for boka «Den onde arven».

Finnes ikke dødpunkt

Over 600 ungdomsskoleelever har vært med på å bestemme hvem som har skrevet årets beste ungdomsbok. Avgjørelsen ble tatt på overtid i går kveld, etter lange og harde diskusjoner.

I juryens begrunnelse står det blant annet: «Handlingen var interessant og uforutsigbar. Plottet er noe helt nytt og det finnes ikke dødpunkt.»

Uprisen i regi av Foreningen !les er ungdommens egen kåring av den beste ungdomsboka. Fem ungdomsbøker blir nominert til prisen hvert år.

Stjørdaling blant de nominerte

19 år gamle Marte Aune fra Stjørdal var Midt-Norges eneste nominerte denne gangen. Hennes bokdebut «May Lenda» fikk terningkast 5 av Adresseavisens ungdomskritiker Hanna Eliassen. De andre nominerte var Tom Egeland med «Katakombens hemmelighet», Hilde Hylleskaar med «Det er her jeg skal være», Tor Arve Røssland med «Svarte Mathilda III», og Thomas Enger som stakk av med selve prisen.

Prisen ble delt ut i Festsalen i Kulturhuset Banken under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Foreningen !les jobber for å fremme lesing gjennom ulike kjernetiltak og løpende prosjekter. Det overordnede målet til foreningen er at flere leser mer og hovedmålgruppa er ungdom mellom 13 og 19 år.