Lena Dunhams litt overvurderte tv-serie «Girls» skal ha ære for å utvide lerretet for amerikanske situasjonskomedier. Dessuten startet serien som en herlig, yngre kontrast til «Sex og singelliv». Det er ikke sikkert «That Awkward Moment» ville eksistert uten «Girls», selv om den er mye glattere og mer moralistisk enn Dunhams serie.

En samlivskomedie om tre menn og kompiser i slutten av 20-åra i New York og deres forhold til kvinner, låter som en god filmidé. Zac Efron i hovedrollen og dyktige Miles Teller og Michael B. Jordan i rollene som hans beste venner og samboere burde gitt bedre og større film enn en ujevn mix av «Girls», «Friends», «Sex og singelliv» og «Hangover» 2 og 3.

Tittelen til filmen spiller på øyeblikket mellom en ung kvinne og en mann, hvor en samtale innledes med ordet «så» eller «altså», på en måte som antyder at forholdet er over, eller at det er uaktuelt å flytte sammen. De tre kompisene lover hverandre i starten på filmen at de ikke skal binde seg til kvinner, men nyte livet på sjekker'n. Det viser seg vanskeligere enn de tror, da byen åpenbart er full av flotte kvinner som ønsker sex og samliv med dem.

Som i amerikanske filmer flest for tida, er det mer prat om sex enn praksis. Tilløp til morsom pinlig situasjonskomikk drar opp. Uforløste kvinneroller og patetisk finale drar ned. Moralen understrekes ved at de unge mennene får lære at sex og singelliv ikke er målet, men veien til et rikere, mer forpliktende samliv.

Debuterende regissør og forfatter Gormican ser ut til å ha inngått flere kompromisser enn filmen har godt av. Teller og Jordan er stigende stjerner og langt bedre i «Whiplash» og «Fruitvale Station», to av årets beste uavhengige amerikanske filmer, som ennå ikke har fått norsk distribusjon. I stedet får vi altså se dem i nok en halvbra Zac Efron-film.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG