Comebacket til Arnold Schwarzenegger som actionhelt startet med en liten rolle i «The Expendables i 2010. Det har ennå ikke resultert i én god film. Jeg hadde tro på David Ayer som regissør og manusforfatter for moderne machofilm med Arnie. Selv om «Sabotage» tidvis byr på intens, brutal spenning, er den en av de verste filmene Arnie har lånt navn og kropp til.

Ayer har skrevet og regissert flere gode, brutale politifilmer, som «End Of Watch(2012) og «Training Day»(2001). Han var dessuten en av manusforfatterne i «The Fast And The Furious»(2001), filmserien «Sabotage» har noen fellestrekk med.

Mens Fast & Furious-filmene på sitt beste er fartsfylt virkelighetsflukt med biler, muskler og action, prøver «Sabotage» å spille på virkelighetsnær brutalitet med en hensynsløshet som faller ondskapsfullt til jorden etter som plottet rulles opp.

Buksprettende hevnaction med meksikanske narkokartell mot amerikansk narkopoliti kunne funket om replikker, typer og manus reiste mot mørkets hjerte med en viss stil. Her ser det ut som meksikansk narkokrig er koblet med Agatha Christies «Ti Små Negerbarn».

Det hjelper ikke at Schwarzenegger i Mexico ser ut som en statist i en grillreklame med Sven Nordin. Sadistisk, brutal voldsunderholdning som dette kan bare forsvares om filmen er god. Det er ikke «Sabotage. Tvert imot.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG