forsiden / Kultur

Rått og humoristisk

Rått og humoristisk

Om å være kvinne i ett av verdens rikeste land. Vellykket og skarpt blikk på livet utenfor A4-arket.

0

DU TROR DET ER SLIK, MEN EGENTLIG ER DET SLIK

Hva skal norsk film gjøre med ungdommen?

Norsk film har nesten alltid sviktet ungdommen. Nå svikter ungdom norsk film og går mindre på kino.

Arne Marius fra Verdal lager Norges beste øl

Med doppelbocken «Gjertruds julevarmer» gikk Arne Marius Haugen fra Verdal helt til topps i NM i hjemmebrygging.

550 ungdommer inntok Bjugn kulturhus

Bjugn kulturhus har vært fylt til randen denne helgen av ungdommer med talent for sang, dans, kunst, film eller andre kulturelle uttrykk.

Som om halve RBK-laget var byttet med United-spillere

Trondheim Kunstmuseum (TKM) fikk et snev av Londons Tate Modern eller New Yorks MoMA i helgen da de åpnet utstillingen med verk fra samlingen til italienske Patrizia Sandretto Re Rebaudengo.

Strålende soulhistorie på Nidaros Blues

Uforskammet vital veteran med flott band formidlet soulhistorie på Nidaros Blues.

Ellisiv Lindkvists monolog plasserer seg i et Norge anno 2007, et land hvor vi har alt, men likevel ikke opplever fullkommen lykke. Teksten begynner med et «La oss si at...». Deretter følger karakteristiske oppramsinger som bringer oss fra A4-livets klisjeer til selvmordets rand. Alltid skarpt, humoristisk og alvorlig - i ett. Lindkvists tekst har én stemme, som på scenen gestaltes av Siri Scnell Horrigmo, Thea Borring Lande og Ingvild Johanne Meland. Scenebildet er enkelt og strippet, med få, men velvalgte rekvisitter. Presist og energisk spill geleider oss gjennom en personlig, vond, morsom og nærmest kåserende tekst. Her er både skjelvende nærhet og intelligent distanse. En etter en tar de tre oppmerksomheten vår for å fortelle ulike bruddstykker av et liv. Teksten preges av selvironi, rått og energisk språk og evne og vilje til å si noe om kvinner i dag. Ikke bare dem som passer inn, som er 100 prosent normale og hører hjemme blant overskuddsmenneskene, men også dem som ikke passer inn i malen. Det handler om psykopatkjærester, selvmordsforsøk og lykkepiller, men også om sterke, likestilte kvinner og vakre kvinner. De tre graderer spillet, fra sterk til spak, fra morsom til ulykkelig, på imponerende og kløktig vis.Stykket som fikk avslutte Propellen for i år viste at festivalen lever godt på utsiden av institusjonsteaterets vegger. Fremvisningen mandag kveld viste resultatet av en på alle måter god match mellom dramatiker Ellisiv Lindkvist og de tre unge skuespillerne fra HiNT.Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema: