Det var mandag denne uka at Sør-Trøndelag tingrett avsa kjennelse om tvangsoppløsning av boet til Konsertoperatørene AS. Årsaken er manglende innlevering av årsregnskapet for 2012.

Firmaet har frem til nå hatt ansvar for å booke arrangement og konserter på utestedet Blæst på Nedre Elvehavn, og er heleid av Elveblæst AS.

- Påvirker ikke virksomheten

Sjalg Hoel, daglig leder og styreleder i begge selskapene, avdramatiserer situasjonen.

– Dette har ingen praktisk betydning for virksomheten på Blæst, konsertene fortsetter som før. Hele arrangørbiten vil nå i stedet ligge under Elveblæst som er vårt hovedselskap. På denne måten blir virksomheten lettere å håndtere, sier Hoel.

- Skylder betydelige summer

Konsertoperatørene ble opprettet i 2006, før Hoel begynte på Blæst, og han har lenge jobbet med å slå sammen de to selskapene. Han sier selskapet skylder Elveblæst betydelige summer, men kan ikke tallfeste akkurat hvor mye det dreier seg om.

I de siste offentlige regnskapstallene fra 2011, står selskapet Konsertoperatørene AS oppført med en samlet gjeld på nesten 1,4 millioner kroner.

Selskapet skal ikke ha andre kreditorer enn Elveblæst.

Skal se på transaksjonene

Advokat Joar Grimsbu er bostyrer. Han opplyser at selskapet verken har eiendeler eller ansatte, og kun har jobbet med å booke konserter.

– Det vi må gjøre er å se nærmere på transaksjonene mellom dette selskapet og Elveblæst AS, sier Grimsbu.

– Hva kan du vente å finne der?

– Det vet jeg ikke ennå, saken er ny og jeg må sette meg nærmere inn i det.