Adressa.no har i samarbeid med UKM oppfordret ungdom til å ta en trondheimsselfie i forbindelse med ungdomsfestivalen Ung 2014.

Mange har sendt inn sine selfier tagget med #selfieTrondheim, men få av bildene er like elleville som selfien til Thomas Frotjold Valdersnes.

Strømutfordring

For hva er det egentlig UKM-fotografen og Vilde Helene Takla holder på med på dette bildet?

- Vi hadde en ladestasjon i Nidarøhallen der alle UKM-deltakerne bodde, men da måtte man levere inn mobilen, og det er kjipt. Vi så en stikkontakt på veggen, kanskje 2,3 meter over bakken. Vilde klatret derfor opp på skuldrene mine, og måtte strekke seg for å nå kontakten der. Jeg hadde ikke noe annet å gjøre, og tok like gjerne en selfie der jeg sto, forklarer 19-åringen fra Radøy i Hordaland som ble den lykkelige vinner av en Ipad mini da han stakk av med seieren i selfiekonkurransen.

Ikke utslitt

Thomas er for første gang med i landsmønstringen av UKM, men har deltatt på Ungdommens kulturmønstring fem år før det. Og selv om det har vært lange og hektiske dager som fotograf i nettredaksjonen, har Thomas hatt det helt topp.

- Det har vært veldig koselig og lærerikt. Jeg liker å ha mye å gjøre, hjemme er jeg leder i 4H og ungdomsrådet. Jeg er litt trøtt etter å ha sovet i samme sal som sikkert hundre andre deltakere, men utslitt er jeg ikke, forklarer han med et stort smil.

Noen blinkskudd rikere

Ungdomsarbeid er det Thomas har lyst til å jobbe, mens fotograferingen er mer enn hobby. Og i løpet av de fire dagene med UKM-festivalen i Trondheim, har han lært mye innen fotofaget.

- Jeg har lært mye fototeknisk, og møtt andre dyktige fotografer. Når du ser andre ta kule bilder, blir du gira på å ta dine egne. Jeg har fått noen blinkskudd, og er veldig fornøyd med det jeg sitter igjen med etter festivalen, forklarer Thomas Frotjold Valdersnes.

Thomas låner en Ipad av faren sin, men var svært fornøyd med å få sin egen som vinner av selfiekonkurransen. Foto: Veronika Søum