Forestillingen «Olav - fra hat til håp» må derfor flyttes fra 2. august til midten av oktober. Det skriver Olavsfestdagene i en pressemelding.

Årsaken er at Kristoffer Hivju, som spiller Tormund Giantsbane i den populære HBO-serien «Game of Thrones», har fått opptak natt til 2. august. Hivjus kontrakt sier at serien skal gå foran alle andre oppdrag. Da måtte de to oppsetningene lørdag 2. august flyttes.

Hivju er lei seg for at forestillingen krasjet med innspillingen av «Game of Thrones», men understreker også at det er snakk om en utsettelse, ikke avlysning.

– Jeg er glad i Olavfestdagene, forteller Hivju til adressa.no.

– Jeg har jo bodd i Trondheim i seks år, og det er under Olavfestdagene jeg opplever byen som mest levende.

Visste det kunne skje

– Vi visste det var en liten risiko for at dette kunne skje, sier direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr.

Olavsfestdagene la forestillingen til en lørdag, fordi «Game of Thrones» vanligvis ikke spilles inn i helgene.

Dåp i oktober

– Dessverre ble årets eneste nattinnspilling lagt til natt til lørdag, og dermed går det ikke, fortsetter Myhr.

Han poengterer at flyttingen av forestillingen tross alt blir en fin anledning til å markere Olavs dåp i Nidarosdomen i midten av oktober.

Avslører GoT-innspilling

– Olavfestdagene mister på en måte alibiet for å kalle seg Olavfestdagene, når forestillingen blir flyttet. Da er det jo ikke så mye som handler om Olav lenger, men vi får ta det som et nachspiel i oktober, da blir festen god og lang, sier Hivju, og ler.

Han vil altså være opptatt med å spille inn nye episoder av «Game Of Thrones», og bekrefter samtidig at hans karakter Tormund Giantsbane vil dukke opp i sesong 5. Han har foreløpig lite å fortelle om hva som skjer med hans karakter i løpet av sesongen, annet enn at han gleder seg til innspilling.

– Jeg har bare lest deler av manus ennå, avslutter han.