Stiklestad Nasjonale Kultursenter kunngjør i en pressemelding i dag at marit Moum Aune fortsetter som regissør for "Spelet om Heilag Olav" i 2015.

Direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Turid Hofstad, sier i pressemeldingen at de er glade for samarbeidet.

– Vi ønsker å jobbe videre med Marits ambisjoner for denne forestillingen. Marit er svært god til å jobbe i team og til å ta ut det i samarbeidet mellom profesjonell, amatør og frivillig, noe som er en uslåelig kraft på Stiklestad. Hun utfordrer og inspirerer alle, og jobber steinhardt for å nå de mål hun setter seg for forestillingen, sier Hofstad i pressemeldingen.

Det er lang tid siden en instruktør hadde fire sammenhengende år med Spelet, den siste var Arnulf Haga i tidsrommet 1988–1991.

Vil utvikle Spelet

Moum Aune er også fornøyd med at hun fortsetter som regissør.

– Jeg føler meg veldig beæret over å bli spurt, og er glad for å være ønsket. Det er flere ting mes Spelet jeg syns er fantastisk, og det er blant annet å få jobbe med skuespillere på så ulike nivå. Noen er profesjonelle med masse erfaring, noen er nyutdannede, mens en stor andel er amatører, sier hun til Adresseavisen.

Regissøren har ingen klar plan for hvordan forestillingen i 2015 vil bli, men påpeker at det er viktig for henne å hele tiden utvikle Spelet.

– Heldigvis har jeg talent for å kjede meg, så jeg skal nok ikke bli bedagelig. Det er klart at fire år er lenge for en instruktør, men jeg var jo fem år på Elden, og følte at jeg fikk utviklet forestillingen der for hvert år som gikk. Det tar tid å utvikle nye grep, så jeg er glad jeg fikk et år til, sier hun.

Evig aktuelt

Moum Aune påpeker at selv om Spelet er skrevet for flere tiår siden, er temaet fortsatt aktuelt i dag.

– Det skjer jo konflikter i verden hele tiden, og på mange måter handler "Spelet om Heilag Olav" om hvor brutalt det kan være å bli angrepet utenfra uten sjanse til å forsvare seg. Nå er krigen i Gaza er et godt eksempel på hvordan Spelet er evig aktuelt, avslutter hun.

"Spelet om Heilag Olav" har premiere på Stiklestad fredag 25. juli.