– Vi hadde budsjettert med 100 000 besøkende i juni og juli, men nå ser det ut til at vi kan havne rundt 80 000, sier Arild Kalkvik, administrerende direktør i Trondheim Kino.

Dermed kan kinoen altså få redusert besøkstallet med en femtedel. Og skylden? Den får solen.

– Det skyldes nok rett og slett det gode været, selv om vi visste at denne kinosommeren uansett ville bli dårligere enn den vi hadde i fjor, sier Kalkvik.

Da hadde kinoen rundt 120 000 besøkende. Nå håper direktøren at gråværet som er meldt til uken kan lokke publikum inn i salene.

– Nå er tiden inne for å gå på kino, ler han.

Storfilmer gjør det dårlig

Både «Transformers: Age of Extinction» og «Dawn of the Planet of the Apes» gjør det svakt i sommervarmen. Lettbeinte filmer som «22 Jump Street» og barnefilmen «Dragetreneren 2» er derimot godt besøkt, selv med en svært tilstedeværende hydrogenkule i brann på himmelen.

Kinodirektøren oppfordrer alle til å kose seg i en sval kinosal, for allerede i august er det mange av sommerfilmene som forsvinner.

– Hvis folk har filmer de vil se, må de ikke glemme kinoen! I august og til høsten kommer det mange nye filmer, og da er det noe som må ut, sier Kalkvik.