De syv kunstnervennene, Unni Askeland, Bjørg Thorhallsdottir, Espen Eiborg, Per Heimly, Jon Andreas Håtun, Thomas Nesland Olsen og Daniel Franck åpnet sin nye utstilling i den gamle fengselsbygningen Fenka i Levanger.

Liv og kunst blir ett

Gallerist Elisabeth Ben Riala var overbegeistret over det gode og glade selskapet som samler seg til åpning på Fenka, men lovet i Adresseavisen fredag at det skulle gå sømmelig for seg.

Unni Askeland åpnet utstillingen med en performance, omgitt av et lydbilde fra «La Bohème», plassert midt i en installasjon som handler om hele hennes liv og kunst.

Liv og kunst blir ett, sier Askeland, som i installasjonen blander sammen elementer fra privatliv og profesjonell karriere i det hun kaller et stort sammensurium. Her blandes triste hendelser i livet, som å miste nære venner, med lykkeligere elementer og med en stor mengde bingobonger som et eksempel på at den uskyldige adspredelsen også har sin plass.

Fargerike tegninger

Jon Andreas Håtun (Jono El Grande) og Daniel Franck får også vist seg frem som bildekunstnere, henholdsvis mest kjent fra musikk og sport, men begge med mangeårig arbeid med bilder. Mens Håtun stiller ut fargerike tegninger, byr Franck på maleri og store arbeider i blandet teknikk, blant annet basert på foto.En mer garvet utstiller av foto er naturligvis Per Heimly, som her viser aktmotiver, blant annet. overført på treplate. Bjørg Thorhallsdottirs populære grafikk, tekster, kopper og glass er også velkjent for mange, mens Thomas Nesland Olsen er et nytt bekjentskap med sine frodige malerier med tegneseriefigurer og andre popart-elementer mot en mer klassisk bakgrunn.

Askeland binder sammen elementer fra privatliv og karriere i utstillingen. Foto: leif arne holme
Det var stor publikumtilstrømning til Fenka i Levanger lørdag formiddag. Foto: leif arne holme