Ifølge Dagens Næringslivs anslag kommer nordmenn til å kjøpe nesten 140 000 e-bøker i løpet av to sommermåneder.

Anslaget er gjort med tall fra bokdatabasen og forhandlere.

E-bok.no opplyser om at salget på e-bøker har steget med 60 prosent fra juni til juli, og det vil bli det Schibsted-eide nettstedets beste salg noensinne.

Doblet omsetningen

Også Ark har opplevd økt salg i juli, og administrerende direktør John Tørres forteller til Dagens Næringsliv at bokhandelen nærmest har doblet omsetningen mot samme måned i fjor.

Det er foreløpig ikke gjort noen undersøkelser på hvor mange nordmenn som benytter seg av utenlandske nettsteder når de kjøper e-bøker. Nettsteder som amerikanske Amazon er for eksempel et populært sted å henvende seg, og boklesere har ifølge Leserundersøkelsen 2014 oppgitt at halvparten av bøkene de kjøper er fra utenlandske nettsteder.

Flere leser på smarttelefon

Det er flere grunner som gjør at nordmenn i større grad benytter seg av lesebrett i ferien. De er lette å ta med seg på tur, man kan samle flere bøker på et brett, og e-bøker pleier dessuten å koste 50 kroner mindre enn en innbundet bok.

I Norge er det foreløpig Ipaden som er den mest anvendte plattformen å lese e-bøker på, men også smarttelefoner brukes i større grad enn før.