Lørdag kveld står Åge Aleksandersen og Sambandet på scenen i Borggården for første gang.

Konserten var den første som ble utsolgt under Olavsfestdagene, og Aleksandersen selv regner med at det blir god stemning i Borggården.

- Det er noe spesielt med oss og Trondheim, og jeg gleder meg til konserten, forteller Aleksandersen.

Trondheimsnatt lever sitt eget liv

Konserten har fått navnet «Trondheimsnatt», noe Aleksandersen er fornøyd med og synes passer fint. De spiller ikke sangen med samme navn ofte under konserter, men i morgen kveld lover han å gjøre et unntak.

- Vi har jo nesten ikke noe valg, ler Aleksandersen.

- Sangen Trondheimsnatt har levd sitt eget liv i Trondheim, det er mange som er glad i den og i morgen kveld blir en fin anledning for oss å spille den, legger Aleksandersen til.

Tradisjonen tro vil han synge sangen sammen med sin datter Line Sofie.

Gjesteliste med overraskelser

Åge og Sambandet kommer ikke alene. Med seg har de flere artistvenner, blant andre Mari Boine og Henning Kvitnes. Hvem andre som dukker opp vil ikke Aleksandersen røpe.

- Vi har planlagt og øvd til denne konserten lenge. Siden vi har med gjester, har vi øvd ekstra mye. Henning er musikalsk nært vår verden, men Mari og hennes flotte musikk, er mer uvanlig for oss, sier Aleksandersen.

Før konserten har musikerne lagt inn en hektisk øvingsøkt. Alt skal sitte før musikken skal spilles for hjemmepublikummet.

- Med unntak av Björn Afzelius er hele Rosalita-gjengen på scenen, kan publikum vente seg et gjenhør?

- Hehe, ja det er riktig. Men får de det? Vi får se, ler Aleksandersen lurt.

Billetter revet bort

Aleksandersen og bandet synes det er stas at konsertbilletten ble revet bort. Nettopp av den grunn har Aleksandersen noen ekstra sommerfugler i magen.

- Vi skjønner jo at forventningene til konserten er store. Det har vært totalt galskap på Facebook der folk har skrevet at de ikke får tak i billetter. Men det er selvfølgelig hyggelig for oss at det er utsolgt. Olavsfestdagene har gjort en suveren jobb, sier Aleksandersen.

Sommeren betyr travel turnétid for Åge og Sambandet. Fredag kveld holder de konsert i Sandefjord. Lørdag morgen bærer det rett til Trondheim og de siste forberedelsene før kvelden.

- Vi spiller sjelden i Trondheim, kanskje én gang i året. Nå skal det bli godt å komme hjem, sier Aleksandersen.