– Dette har vært veldig fint å være med på, sier Lippestad.

I dag pratet han om verdikommunikasjon på frokostmøtet på Rica Nidelven, før han diskuterte tro med Alf van der Hagen i Vår Frue Kirke. Lippestad setter pris på omgivelsene og muligheten til å komme i dialog:

– Det er veldig fine settinger, og det er fantastisk at festdagene er så verdidrevne. Verdier er noe som opptar og engasjerer folk, og tro har en stor betydning for mange, sier Lippestad.

– Jeg tror også det finnes en gud, og min tro har vært viktig for meg hele livet. Den har ikke blitt mindre viktig med årene, men tvert i mot enda mer. Jeg har jo møtt en del utfordringer, og har følt at troen har gitt meg styrke, forteller Lippestad.

– At kirken kan være en plass for dialog mellom forskjellige trossamfunn er veldig viktig, og noe vi trenger i et multikulturelt samfunn, fortsetter han, og konkluderer:

– Vi trenger dialog, ikke polarisering.

Gleder seg til å nyte Trondheim

– Jeg kom i går kveld, så jeg fikk med meg Morten Harket. Det synes jeg var veldig bra, men det skal jo selvfølgelig litt til for å toppe a-ha. Da Silya skulle på scenen måtte jeg dessverre gå hjem på grunn av regnet, ler Lippestad.

Han ser frem til å nyte dagen i en levende by.

– Det er jo en så herlig by, så nå skal jeg tusle rundt og bare kose meg. Jeg drar i morgen, men rekker en siste konsert i Borggården i kveld, sier Lippestad.