Det spørs om det noen gang har vært en mer brutal voldelig film på norsk kino enn denne kommende indonesiske kultfilmen. «The Raid 2» bekrefter at duoen regissør Gareth Evans og kampsporthelt Iko Uwais har spesiell begavelse for film som voldsballett, så visuelt og fysisk rått utspekulert at det knapt er til å tro.

Den første filmen gikk rett på dvd i Norge for to år siden. Mens den var 100 minutter intens kamp i ei gangsterkontrollert høyblokk, er «The Raid 2» nesten én time lengre, med Uwais som politimann undercover i fengsel og blant mafia, til blodbad på mange arenaer.

Som sist viker handling og drama for spektakulær mannjevning, nå også med døv kvinnelig leiemorder med hammer. Selv om noen av dødsfallene skyldes skytevåpen, utøves det meste av volden med kroppen, eventuelt med kniv, hammer, kølle eller diverse kjøkkenredskap.

Som utspekulert voldsfilm er «The Raid 2» dyktig gjort. Ujevn kvalitet på drama og spill gjør 150 minutter til overdose. Filmen mangler litt av den ubehagelige kompakte spenningen til forgjengeren, men den er mer variert i vold og scenografi. Sarte sjeler bør styre unna. Spekulativ voldsfilm, om enn djevelsk godt laget.