Den norske duoen Nico & Vinz fortsetter suksessen med stadig bedre listeplasseringer i flere land. Denne uken ligger de an til å toppe den offisielle britiske hitlisten.

«Am I Wrong» har kun vært tilgjengelig for strømming i Storbritannia, men har likevel ligget fem uker på listen allerede, skriver aftenposten.no

Tidligere i sommer begynte selskapet som setter sammen listene, Official Charts Company, å inkludere strømminger på singellisten, og Nico & Vinz ble de første som kom inn på topp 75 kun basert på strømmetall.

Denne uken har de ligget på 52. plass.

- Viktig og stort

Mandag ble låten også lagt ut for salg i Itunes, hvor den også gikk rett til topps. Osloduoen bestående av Nicolay Sereba (23) og Vincent Dery (23) kunne dermed notere seg sin 37. topplassering. Sammen med strømmetallene er det forventet at låten vil toppe listene som avsløres søndag.

- Det er ingen tvil om at dette er viktig og stort. England er ikke bare et av de største markedene, men sammen med USA påvirker de mye av musikklyttingen over hele verden, sier Guttorm Raa, direktør i Nico & Vinz' norske plateselskap Warner.

Han er ikke overrasket over forventningene.

- Etter så gode plasseringer kun fra strømmetall, og en uke på topp i Itunes, kan jeg ikke helt se hva som skulle komme i veien for en høy plassering, sier han.

Bygget opp forventningene

- Hvorfor er ikke låten blitt lagt ut for salg og nedlasting før nå?

- Du bruker ikke opp en låt på strømming. Antallet strømminger vil bare øke fra dag til dag, mens en låt bygger seg opp på radio. Folk legger den i lister, flere ser den og den sprer seg, sier Raa.

- Britene har jobbet frem mot salgsslippet, det er antagelig gjort en del forhåndssalg, og det er mange som har sittet og ventet. I Storbritannia er det særlig den første uken som er viktig, i motsetning til USA hvor en låt bygges opp over flere uker, sier Raa.

Singellisten avsløres på britisk radio hver søndag, hvor nummer én spilles for lytterne like før klokken 19 britisk tid. Radioprogrammet kringkastes også internasjonalt gjennom BBC World Service, som ifølge listemakerne har over 120 millioner lyttere verden over.