Evjemo ga tidligere i år ut romanen «Detsiste du skal se er et ansikt av kjærlighet», en bok som også har blittnominert til Ungdommens kritikerpris. Nå er han en av 12 forfattere som skalkjempe om P2-lytternes gunst.

– Det er kanonfint. Jeg ble kjempeglad dajeg fikk høre det, dette er en av de største prisene å bli nominert til, smiler29-åringen.

Les også: Levangsbygg nominert til Ungdommens kritikerpris

Skriver om hverdagen

Listen over de nominerte ble offentliggjortmandag, og de tolv kandidatene blir redusert til seks den 10. desember. Etterdet skal en lytterjury diskutere seg frem til den beste boka.

– Jeg vet ikke om jeg tør å tenke så langtfrem, men om jeg blir med blant de seks, så er det klart at det er ekstramorsomt å få lesernes respons. Det virker som jeg har truffet leserne ganskegodt denne gangen med en hverdagsfiksjon som folk kan kjenne seg igjen i, sierhan.

Les også Generasjon 2012: Å skrive ble en jobb

Glad for tilbakemeldinger

Evjemo er fra Levanger, men bor i Oslo ogdebuterte som forfatter i 2009 med romanen «Vekk meg hvis jeg sovner». Den fikkhan Tarjei Vesaas' debutantpris for. Å få tilbakemeldinger fra leserne erviktige små bekreftelser på at man duger, mener forfatteren.

– Man føler seg fort svak som forfatter, ogtror at alle går og skuler på deg. Man vet jo ikke hvordan andre reagerer pådet du skriver. Derfor er det fint når man får tilbakemeldinger fra leserne,sier han.

Tjener lite på salg

På tross av to prisnominasjoner for sin nyeroman, tror ikke Evjemo det vil få noen stor økonomisk betydning for han somforfatter.

– Salgstallene for denne boka er litt bedreenn jeg er vant til, men man skal selge veldig mye før man tjener noe særlig påsalg. Forhåpentligvis blir det noen flere oppdrag ut av det, det er først ogfremst det jeg tjener penger på, sier Evjemo.