Tom Egelands første ungdomsbok forteller historien om Robert, en 14 år gammel gutt som blir med mora si på en arkeologisk utgraving på Borgund stavkirke i Norge. Der blir det funnet et smykke med et triangel.

Videre i boka, drar Robert og moren hans til Roma for å være med på en utgraving av en nyoppdaget katakombe. Robert får ikke lov til å være med moren sin som assistent, og går derfor ned i katakomben helt alene. I katakombene finner han symboler som ikke hører hjemme der. Plutselig snur han seg, og der står det en munk i svart kappe.

Dette er en veldig spennende bok. Den tar for seg mange interessante teorier og noen scenarioer som dagens ungdom kan kjenne seg godt igjen i, som at foreldre ofte ikke holder det de lover osv.

Den er lettlest, skrevet på en slik måte at jeg ikke ville legge den ifra meg før den var lest ferdig.

Boka er også informativ med tanke på informasjons-boksene som står spredt omkring i boka, for en nerd som meg var de kanskje litt unødvendige, men det var en veldig god idé for de som ikke er like interessert i temaet.

Som jeg allerede har nevnt synes jeg boka var litt i korteste laget, men jeg likte den uansett. Men slutten irriterer meg. Boka har ingen avrundet slutt, den slutter brått og uten forklaring.

Hvis du ikke er religiøs, men likevel synes religion er interessant, vil denne boka være ekstra spennende. Som i flere av Tom Egeland bøker, er den fylt med bibelske mysterier som kan kritisere, men også forklare religion bedre.

Dette er en bok som passer for barn og ungdom i alderen 12-18 fordi den er spennende, lettlest, mystisk og informativ.