Östersundsmannen var på vei hjem fra Gäddede like ved norskegrensa, da en ugle plutselig fløy inn i siden på bilen, skriver op.se.

- Jeg hørte plutselig at det smalt skikkelig i sideruten og måtte stoppe bilen, sier Jimmy Dahlström til adressa.no.

Trodde ugla var død

Han snudde bilen rundt, og fikk se at det var en ugle som hadde truffet vinduet.

- Den lå på bakken og rykket litt til i hodet, så jeg trodde det var dødsrykninger, sier Dahlström.

Han ble usikker på hva han skulle gjøre med fuglen, og bestemte seg for å ringe til en veterinær. Der fikk han beskjed om at fylkesveterinæren skulle ringe ham opp.

- Derfor tok jeg med ugla inn i bilen, og la den i en hjelm så lenge, sier han til adressa.no.

Våknet av heavy metal

Dahlström begynte å kjøre videre, da mobilen begynte å ringe. Ringelyden var heavy metal-sangen «Only for the weak» av In Flames. Plutselig ble det liv i fuglen, som fløy som en gal rundt i bilen.

- Jeg skvatt til, jeg hadde absolutt ikke ventet at ugla skulle våkne til live. Det var veterinæren som ringte, og mens fuglen fløy rundt i bilen, forsøkte jeg å forklare hva som hadde skjedd. Det var den mest kaotiske samtalen jeg noen gang har hatt, forklarer Dahlström.

Plutselig bestemte ugla for å sette seg til ro på rattet, rett foran Dahlström.

- Det var merkelig, den satte seg ned helt inntil meg på rattet, og der var den ganske rolig, sier han.

Han fikk stoppet bilen, og mens han holdt øye med ugla og snakket på telefonen, åpnet han døren og kom seg ut.

Veterinæren anbefalte ham å slippe ugla fri.

- Jeg åpnet døren, og den fløy av gårde som om ingen ting hadde skjedd. Det ble en lykkelig slutt, sier Dahlström, som var lettet over å få fred i bilen resten av turen.

Satte seg på rattet: Etter å ha flakset rundt i bilen, satte ugla seg plutselig ned på rattet, like foran Dahlström. Foto: Jimmy Dahlström
Lå i hjelmen: Dahlström la ugla i en arbeidshjelm i framsetet etter å ha plukket den opp utenfor bilen. Foto: Jimmy Dahlström