I dag fikk lensmannskontoret en anmeldelse fra en Rørosmann som føler seg lurt etter at han tidligere kjøpte et aggregat av omreisende selgere fra Irland. Aggregatet skulle ifølge selgerne ha en kapasitet på 6,5 kilowatt, men da mannen skulle teste det, ga det bare 2,2 kilowatt. I tillegg skal flere andre tekniske ting ved aggregatet ikke være i henhold til det selgerne opplyste.

– Selgerne er nå anmeldt for bedrageri, og vi etterforsker saken videre. Vi ser ikke bort fra at vi får flere henvendelser om dette, sier politiførstebetjent Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor.

Han opplyser at selgerne har fortollet et 20-talls aggregater via tollstasjonen i Vauldalen, og at dette har skjedd på lovlig måte. Spørsmålet er imidlertid om selgerne lover litt for mye når de selger aggregatene.

– Mannen som har anmeldt saken, betalte rundt 4000 kroner for aggregatet, men det er trolig ikke verdt mer enn halvparten, sier Unsgård som nå anbefaler folk om å være på vakt hvis de får tilbud om å kjøpe aggregat.