Tirsdag denne uka var D.D.E. i Oslo for å spille inn konsertprogrammet «Neste låt» som kommer på TV2. Tv-kanalen har oppfordet folk til å komme med sine personlige historier knyttet til låter fra Delillos, Jan Eggum, Erik og Kriss og D.D.E.

– På forhånd hadde vi fått ei liste med utvalg av sanger som kunne komme opp. Men det var publikum som bestemte hvilke låter vi skulle spille og vi fikk presentert historiene fra det mennesket som ville høre sange. Det var spesielt og artig, jeg tror det kan bli fin tv-underholdning, sier Bjarne Brøndbo.

Programmet sendes på TV 2 enten i høst eller våren 2015, opplyser Kari Austefjord i kommunikasjonsavdelingen i TV 2.

Gatefæst torsdag kveld

Men i kveld er bandet tilbake i mer vante omgivelser. Gatefæst har dyrket trøndersk festkultur i syv år nå, i kveld inviterer arrangør Introfæst til den åttende konsertfesten.

Denne gangen i Munkegata, midt mellom Olav Tryggvason-statuen og Nidarosdomen. D.D.E. topper plakaten med Fremmed Rase og Dj Alan Key som oppvarmere.

Bortskjemt band

–Det er 18 år siden «Det går likar no» kom, og det er nok mange av dagens studenter som har vokst opp med D.D.E. som små verdensborgere. Mange kan sangene våre og når vi spiller for unge folk i fadderukemodus med et ølglass i hånda tror jeg det er en kjærkommen greie og en fin måte å møte Trondheim på, sier Brøndbo, som lover et allsangvennlig repertoar.

– «Det går likar no», «Vinsjan på kaia», «E6», «De fine vi hadd sammen»... Vi har nok kjente låter til å holde konsert med full allsang i 90 minutt. Vi er bortskjemt sånn, mener Brøndbo.

Tung og lett

Dessuten skal bandet teste kapasiteten sin på både myke og tunge gjesteinnslag fra Ulf Risnes og Dag Ingebrigtsen.

– Dag har vi spilt sammen med før, og i kveld får folk høre heavy-utgaven av D.D.E. med «Seaven Seas» og «Harley Davidson». Ulf har vi ikke spilt sammen med tidligere. Det blir artig, sier Brøndbo, og lover D.D.E.-akkomagnement på Tre Små Kinesere-slagerne «Soleplassland» og «Klassebildet».

– Jeg spiller tamburin på dem og har ikke vært på alle øvelsene, humrer han.

– Gå på Lerkendal

– Har du noen råd til førsteårsstudentene som kommer til Trondheim?

–Det første du bør tenke på er å bli Rosenborg-supporter, uansett hvor du kommer fra. Begynn å gå på Lerkendal og kjenn på samholdet der. Også er det viktig å kose seg de dagene som er satt av til kos, før alvoret starter. Trondheim er en herlig studentby som er akkurat passe stor. Jeg har inntrykk av at det er et bra studentmiljø.

– Arrangøren kaller det «festen som gir deg innføring i den trønderske kulturen». Hva kjennetegner den trønderske festkulturen for deg?

– Jeg tror ikke den er så forskjellig fra andre plasser i landet. Men vi har en voldsom skatt av trønderske sanger, med Åge, Vømmøl, Tysland, D.D.E. og flere. Det er en egenart i denne musikken som er toneangivende og som mange forholder seg til. Trøndermusikken består av så mange aktører, og det er ikke på samme vis andre deler i landet.

Møteplass

– Du fyller 50 nå i september og har stelt i stand fest landet rundt, helg etter helg i 22 år med D.D.E.. Blir du aldri lei?

– Det å stå på scenen kan være både og, men de fleste ganger er det lystbetont. Selv er ikke så ivrig konsertgjenger, og jeg kan til tider ta meg i å bli forundret over hvor mange som kommer på konsertene. Men folk tar med seg livsledsageren på våre konserter, folk møtes og noen blir kjærester. Jeg tror vi har en funksjon med å legge til rette for at folk har møteplasser, sånn at det ikke bare er Skype og sånne ting. Det å gå på utested gjør jeg knapt. Som 50-åring frister det ikke lenger, fastslår Brøndbo.

Men i kveld fikser Brøndbo og bandet fest fra scenen – igjen.

Det skjer i Munkegata i kveld kl. 19.30 (dørene åpnes). Fremmed Rase fra kl. 20.30. D.D.E. med gjester fra kl. 21.30.

Ulf Risnes hyllet Delillos under Hall of Fame-seremonien i Trondheim onsdag. I kveld er han gjesteartist med D.D.E. Foto: Ole Martin Wold, Adresseavisen