- Alle må komme. Og Brutter'n må ta med seg RBK-gutta, slik at de kan få et smil tilbake i ansiktene sine. De trenger et lys i mørke, sier den ihuga Godset-supporteren Håvard Lilleheie, og viser til Rosenborgs kampresultater.

Lilleheie, som mange kjenner fra blant annet tv-programmet Manshow og filmen United, er tirsdag kveld hovedattraksjonen under «Live at Byscenen». Nå er han noen år eldre, skilt, og har med seg nytt humormateriale til Trondheim.

- Empatiløs og hard fyr

- «Håvard Lilleheie, runde to», burde vært overskriften på showet, for jeg er spent på hva livet har å tilby etter en separasjon. Ifølge flere undersøkelser er menn rundt 40 de mest kyniske individene i samfunnet, og sånn har jeg også blitt: En empatiløs og hard fyr, det var jeg i mindre grad før, sier Lilleheie.

Det er en stund siden han stod alene på Standup-scenen, og flere år siden han gjorde en klubbjobb i Trondheim.

- Etter å ha gjort mange firmajobber, fikk jeg av en eller annen grunn lyst til å gjøre klubbjobber igjen. Men jeg er spent på om jeg fortsatt har det i meg. Trondheim er folkelighetens og jovialitetens høyborg, så om jeg ikke får det til å funke her, da begynner jeg på lærerskolen. Da er løpet kjørt, sier han.

Dame-auditions

Han gleder seg til å møte publikum på Byscenen, og har også annet ferskt konsept han muligens kommer til å gå for under showet.

- «Nå kan du vinne evig tilgang til denne mannen og hans sønn».

- Jaha?

- Ja, kanskje jeg skal holde auditions for å finne meg en ny dame samtidig som jeg gjør standup. Et slags «bli sammen med en fraskilt mann- Idol», med det samme jeg reiser rundt om i landet.

- Hvordan skal du plukke ut damene?

- Først må det være noen som er villige, så får jeg ta resten av «screeningen» fra scenen, sier han, og legger til at det er langt ifra sikkert at alle i publikum «tåler» vitsene hans.

- Jeg kan være litt hard, og om man har følelsene utenpå, da kan man kanskje bli litt lei seg. Men jeg er en usympatisk blanding av kynisk og konfliktsky, så det bør gå greit, sier han.

Tørr humor fra Finnmark

Også Stig Frode Henriksen, kjent som Jompa Tormann i filmen «Kill Buljo», skal gjøre sin standupdebut på Byscenen tirsdag kveld.

- Jeg håper folk ikke tror at det er Jompa som kommer. Vi har ikke helt den samme humoren. Den scenen i Kill Buljo 2, der en kortvokst person kommer bort til Jompa og Jompa sier: «Oj, jeg skvatt. Jeg trodde du var kjempelang». Det er ikke typisk Kill Buljo-humor, men typisk meg, sier Henriksen for å forklare.

Han sitter og skriver på et nytt filmmanus da adressa.no tar kontakt. Humoren hans er veldig tørr, og publikum trenger ifølge Henriksen som regel ti sekunder på å skjønne poenget.

- Jeg må ta lange pauser, men det er veldig morsomt når de endelig skjønner vitsene, sier han.

Håper på latter fra salen

- Bruker du deg selv i vitsene dine?

- Nei, jeg er ikke så glad i å snakke om meg selv. Det er kanskje et dårlig utgangspunkt for en komiker, men jeg snakker mer om det som skjer rundt meg. Jeg tar mye utgangspunkt i fakta.

Finnmarkingen tror absolutt at folk kommer til å le av vitsene hans på Byscenen.

- Hvis de ikke flirer? Da har jeg god humor, og publikum dårlig humor, sier han og legger til at det aldri har vært noe problem å skape latter i salen tidligere.

Suksess i vår

Det er andre gang at Standup Nidaros arrangerer «Live at Byscenen» i Trondheim. Konseptet hadde premiere med fullt hus og strålende kritikker i vår. Nå håper daglig leder Kevin Kildal at suksessen fortsetter.

- Vi har drevet med aggressiv markedsføring på gata for å få folk til å komme, som utdeling av flyers og informasjon. Det er få som forhåndsbestiller billetter, noe som er veldig typisk for byscenepublikummet. De fleste møter opp i døra samme kveld. De ansatte på Byscenen har veldig trua på at det kommer folk, så da får jeg også tro det, sier Kildal.

Stig Frode Henriksen, kjent som Jompa Tormann i filmen «Kill Buljo», skal gjøre sin standupdebut på Byscenen tirsdag kveld. Foto: Mari Torvanger