I dag ble det klart at en av verdens mest populære musikere de siste 35 årene legger turen innom Trondheim.

Anledningen er utgivelsen av albumet «Tracker» i januar.

Knopfler vil gjøre hele fire konserter i Norge: Stavanger 8. juni, Bergen 9. juni, Norwegian Wood i Oslo 11. juni, før han avslutter norgesturneen i Trondheim fredag 12. juni.

Debut på Sverresborg Arena

Det er Trondheim concerts som står bak konserten i Trondheim. Det vil bli deres første på Sverresborg Arena.

- Mark Knopfler er en av verdens største artister. Han har solgt ut alle konsertene han har hatt i Norge, og har tidligere ikke spilt nord for Bergen. Det var naturlig for oss å gå for denne, sier Stein Vanebo.

Så lenge det er så mye usikkerhet rundt Kristiansten festning, ønsker ikke Trondheim Concerts å arrangere konserter der, fortalte Vanebo til Adresseavisen i går.

Han er overbevist om at Sverresborg, Trøndelag folkemuseum vil innfri som konsertarena.

- Idylliske rammer

- Det er veldig idyllisk der oppe. Rammene rundt konserten vil kle artisten. Agentene har fått sett bilder og er veldig fornøyde, sier Vanebo.

Kapasiteten er i første omgang satt til rundt sju tusen publikummere. Vanebo er veldig fornøyd med at Trondheim Concerts ble tatt med i sonderingene rundt Knopflers norgesturné.

- Endelig er vi inne i loopen og vurderingene når de store agentene kikker på Norge. Det er veldig lenge siden. Vi føler at dette er starten på noe fint, sier Vanebo.

Gir ut ny plate

«Tracker» ferdigstilles i disse dager i hans British Grove-studio i London. Det blir Knopflers niende studioalbum siden «Golden Heart» (1996), og inkluderer gjesteopptredener med Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock og Phil Cunningham.

På turneen vil han ha med seg et band bestående av sju musikere der de aller fleste har fulgt ham de siste par tiårene: Guy Fletcher (keyboard), Richard Bennett (gitar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (fløyte), John McCusker (fele og cister), Glenn Worf (bass) og Ian Thomas (trommer).

Har solgt 120 mill. plater

Mark Knopfler (65) startet musikkarrieren allerede i 1977 da han dannet Dire Straits sammen med broren David Knopfler, i tillegg til John Ilsley og Pick Withers. Gjennombruddet kom året etter med singelen «Sultans of swing».

Han har vunnet en rekke Grammy-priser som frontfigur og låtskriver for Dire Straits, og har kombinert sine underfundige tekster med gitarfinesse for å skape klassikere som «Money For Nothing», «Romeo and Julie» og «Walk of Life».

Gjennom årene har han samarbeidet med artister som Bob Dylan, Eric Clapton, Randy Newman, Van Morrison og Emmylou Harris, i tillegg til å ha skrevet musikk til en rekke filmer.

Billettene legges ut neste uke

Dire Straits' mestselgende album er «Brothers in arms» (1985) som har solgt over 30 millioner plater, og var den første til å selge mer enn én million cd-er. Ifølge Wikipedia har Dire Straits solgt til sammen 120 millioner plater verden over.

Billettsalget starter fredag 26. september klokken 09.00.