Det er over ti år siden Ane Brun ga ut det kritikerroste debutalbumet «Spending Time With Morgan». For å markere tiårsjubileet som artist, legger hun ut på Europa-turné.

Brun forteller at hun har utviklet seg mye som artist siden den gang, men at hun fortsatt søker det samme som før.

- Jeg leter etter det vakre som har en liten nerve.

Hun har mottatt tre spellemannpriser og hatt fem topp-2 album på VG-listen. Hun er nå aktuell med samlealbumene «Rarities» og «Songs 2003 - 2013». Albumene inneholder rariteter, coverlåter, og Bruns beste låter både i studio- og liveversjoner. Det førstnevnte albumet inneholder låter som ikke er gitt ut før, og Brun selv beskriver albumet som en godtepose.

- Jeg har blitt modigere til å prøve nye ting, og musikken min er nå mye mer lek enn den var før, sier hun.

Hun forteller videre at hun ikke har hatt tid til å sette seg ned og se tilbake på karrieren før nå.

- Det er fint å få et overblikk og se på alt jeg har fått til på ti år.

Vil ikke skuffe

Den 38-årige romsdalingens Europa-turné sparkes i gang på Byscenen i Trondheim, og i tillegg til Trondheim, står Tromsø og Oslo på planen. Hun skal også ha flere konserter i Sverige, Danmark og Tyskland, og turneen avsluttes i London.

- Jeg jobber for tiden med en ny plate og det tar mye tid. Derfor må jeg spre konsertene rundt, forklarer hun.

Hun gleder seg til å møte publikum, og er ekstra spent siden hun aldri har spilt på Byscenen før. Brun forteller at den nye turneen skiller seg fra hennes andre opptredener i år; den er mer intim.

- Jeg føler at jeg har noe å gi, det er veldig gøy å stå på scenen og nesten kunne høre at publikum puster.

Kveldens konsert kommer til å by på musikk fra hele Bruns karriere, men hun forteller at det også kan bli noen overraskelser. Hun håper på en stemningsfull atmosfære, og sier at publikum kan forvente fint lys og ting som skjer på scenen.

- Jeg tror ikke de kommer til å bli skuffet, sier hun.

Et steg videre

Brun jobber for tiden med et nytt album som kommer til neste år. Hun forteller at alt arbeidet er gjort, og at albumet skal ferdigstilles og finpusses etter turneen. Videre sier hun at det nye albumet kommer til å inneholde hennes klassiske sound, men med mer soul og dansbare rytmer.

- Det er et steg videre fra min forrige plate, og jeg tror folk kommer til å synes det er morsomt.