Her er et knippe av helgens høydepunkter i Trondheim. Søk også i adressa.nos store Det skjer-kalender.

Fredag:

Helgen er duket for energisk og rocka musikk med Jazzfest Future som er gjestet av SKA-frika, Admiral P og One Trick Pony. SKA-frika kommer fra Malvik/Stjørdal, og musikken er beskrevet som energisk og hoppende SKA, men med inspirasjon fra rock og popverdenen. Admiral P har skrevet seg inn i norsk musikkhistorie med en fengende låtkatalog, basert på reggae/dance/hiphopbeats med en dash gebrokken rap og sangbare låter. One Trick Pony avslutter kvelden med nordiske melodier, energisk swing og lekne groover. Stedet er Dokkhuset kl. 20. 18-års aldersgrense.

Lørdag:

Trøndelagsutstillingen 2014 er den årlige juryerte landsdelsutstillingen av bildekunst, og arrangeres nå for den 38. gangen. Juryen ønsker i år, i tillegg til den juryerte utstillingen, å vise fem tydelige, eksperimentelle og særegne kunstnerskap, alle med tilknytning til NTNU Kunstakademiet i Trondheim. Det skjer på Trøndelag senter for samtidskunst fra kl. 16.

Etter utsolgte forestillinger i Oslo og Bergen høsten 2013, og en god start på 2014-turneen i Sør-Norge, kommer nå Alexx Alexander med trylleshowet «Alex Alexxander Illusions» til Trondheim. Showet er på Byscenen kl. 18.

Ekteparet Brett og Rennie Sparks er The Handsome Family, og spiller en blanding av folk og country. Duoen har økt i popularitet med låten «Far From Any Road» fra serien «True Detective». Konserten er allerede utsolgt og holdes på Moskus kl. 20. Prisen er kr 275.

P3 har booket noen av skandinavias heteste artister på intim klubb i Trondheim sentrum, der alle pengene i døren går til årets tv-aksjon. Artistene er: Proviant Audio, Zhala, Lorentz, Matoma Music, Marie Komissar med Christine Dancke, Rytmeklubben og Hasta. Stedet er Diskoteket og inngang koster kr 100 og er aldersgrense 20 år. Dørene åpner kl. 20 og konsertene starter kl. 21. Det anbefales å være tidlig ute.

Etter at Highasakite slapp albumet «Silent Treatment» i februar, har de blitt et av Norges aller mest populære band. Bandet kommer tilbake til Trondheim, og det er duket for god stemning i Storsalen på Studentersamfundet. Konserten starter kl. 22. Prisen er kr 290 (ordinær) og kr 230 (medlem).

Stavangerske Slutface avslutter kvelden på Samfundet med sin indieskranglete poprock. Bandet blander britisk poprock og New-wave, med en dose amerikansk vestkyst-garagemusikk og blir derfor en stemningsfull avslutning på en konsertrik kveld. Jenta og de tre guttene mellom 17 og 20 år, skriver låter om realistisk forelskelse, 80-tallsidoler og dårlige fester akkompagnert av disco-beats, skranglegitar og en funky bass. Studentersamfundet kl. 2359.

Søndag:

Denne søndagen gir de som vil sjansen til å oppleve D.D.E. på en litt annen måte. Bandet har funnet en anledning til å ta frem flere av de litt mindre kjente låtene i deres enorme repertoar, og i «By'n vi bor i – all de fine sangan» er festen byttet med kjente og kjære D.D.E.-slagere bandet sjelden fremfører live. Bandet lover publikum en halvannen times trivsel med gode historier og nærhet, for liten og for stor. Konserten er i Olavshallen kl. 1830. Pris kr 425.

Psykedelisk: Highasakite har blitt veldig populære på kort tid og spiller i helgen på Studentersamfundet i Trondheim. Her fra Pstereo tidligere i år. Foto: OLE MARTIN WOLD
Gebrokken rap: Admiral P har gjort seg til et kjent navn i Norge med sine reggae og hiphopbeats. Her på Vannspeilet festival i Orkanger i 2011. Foto: Jens Petter Søraa, Adresseavisen