Flere hyggelige begivenheter for Trondheims barnefamilier finner sted denne helgen.

Nedenfor kan du lese mer om de ulike arrangementene, eller du kan søke i Adresseavisens egen Det skjer-kalender.

Lørdag

Lørdag kl. 11 er det, i samarbeid med Trondheim litteraturfest, Barnas litteraturfest på Hovedbiblioteket, Byåsen bibliotek og Moholt bibliotek. Festivalen er til for at også barn skal få muligheten til å møte forfattere og bli bedre kjent med litteraturen. Siri Thue skal besøke minifestivalen for å snakke om sin nye bok, «En ørkenhistorie». Den kjente barnebokforfatteren, Kari Stai, skal også besøke festivalen, og hun skal fortelle om sin nye bok «Jakob og Neikob og det tomme rommet». Målet med barnefestivalen er å inspirere barn til mer lesing og glede, spesielt når de får møte kjente barnebokforfattere. Det vil også være kreative verksted på bibliotekene som barn kan få utbytte av, blant annet skal Eivind Falk snakke om sin bok «Spikkeboka» og i forbindelse med det blir det et spikkekurs der barna kan lære å spikke. Arrangementet er gratis.

I forbindelse med lanseringen av hans nye bok «Spikkeboka» tar Eivind Falk også turen til Norli på City Syd. Her vil det også være boksignering og spikkekurs for barna.

Vennebyen fra barne-TV kommer til Sirkus Shopping kl. 12 og kl. 14. Etter arrangementene blir det salg og signering med karakterene fra serien.

Hvis din familie er mer interessert i sang og musikk er det også mulig å være med på sangleker på Sverresborg. Gjennom sang, dans og bevegelse formidles det folkelige sangleker og danser. Passer best for barn i alderen 3–12 år. Kl. 13 på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Luftforsvarets musikkorps er tilbake med barnekonserten «Barnesanger og korpsklanger». De skal ha en forestilling i Børsa samfunnshus lørdag kl. 17, og en forestilling på Byscenen søndag kl. 14. Konserten tar utgangspunkt i Luftforsvarets musikkorps Spellemannsnominerte CD-innspilling «Kjente, kjære og noen glemte barnesanger». Jannike Kruse er solist og Magnus Loddgard er dirigent. Arrangørene har stor tro på at konserten kommer til å bli en fryd for de små.

Søndag

Hulder Bulder spiller sin familieforestilling «Ship O'Hoi» kl. 12 og kl. 1330 på Rockheim. Gruppen er kjent for å spille folkemusikkinspirert musikk der de formidler den norske folketroen – om tusser og troll, huldra og andre skrømt. I denne forestillingen drar de til sjøs og her får publikum aktivt delta i å utforske havets magiske skikkelser, og høre historier om sjømenn som lokkes på havet, om sirener som synger m.m.

Også denne helgen er det søndagseventyr på Sverresborg. På gården Nesset fortelles det spennende og gamle folkeeventyr for både store og små. Kl. 13 på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

I Olavshallen kl. 13, 15 og 17 kan du møte Bakermester Harepus, Ole Brumm og Nasse Nøff, Karius og Baktus, Kaptein Sorte Bill og flere av Thorbjørn Egners figurer. Egner Kabaret er en miks av forfatterens mest elskede sanger og karakterer, og den introduserer forfatterens eventyrlige figurer på en reise i hans eventyrunivers. Musikken er lånt av Nationaltheatret. Pris kr 195.