Siden starten i 2011 har Trondheim Calling (TC) hvert år hatt et eget tema for seminarprogrammet.

I åpningsåret var hensikten å samle musikkbransjen i regionen til dialog og samhandling. Da var temaet «første date».

Siden har temaene vært «gode historier» og «ingen begrensninger», med presentasjoner og caser rundt musikalske og næringsmessige suksesshistorier, innovasjon og nyskapning ispedd en og annen røverhistorie, skriver festivalen i en pressemelding.

Ser inn i fremtiden

Neste års hovedtema er fremtiden. Her stilles spørsmål som:

Hvilke forutsetninger og begrensninger ligger til grunn for å kunne drive med musikk også i framtiden?

Hvordan står det til med klubbkonsertmarkedet i Norge og hvordan vil forandringene i media og underholdningsindustrien påvirke norsk musikkproduksjon?

Hva bør Trondheim og Trøndelag gjøre for å bli en mer vital og eksportregion også innen musikk og kulturproduksjon?

Turbo-Schreiner kommer

For å få hjelp til å tenke høyt rundt problemstillingen har TC invitert Turboneger-gitarist og musikkskribent Knut Schreiner.

I tillegg til å ha spilt i band som Turboneger, Kåre & The Cavemen, Euroboys og Mirror Lakes har Schreiner markert seg som en betydelig musikkdebattant.

Han har blant annet påpekt at folkelighet og popularitet hjemme kan gjøre deg til dusinvare i utlandet, at engelskunnskapene våre er et større hinder enn vi vil inrømme, og at nisjesjangerne er de som erfaringsvis lykkes best utenfor landegrensene, skriver festivalen.

I et åpent intervju på festivalen vil Schreiner forhåpentligvis dele flere av sine tanker rundt framtidens musikkformater og arbeidsformer.

... og Jenshus kommer

En av Trøndelags mest markante soloartister de siste årene vil også bli intervjuet i seminarrekken.

Ida Jenshus har vært en forkjemper for å dyrke det ekte og ærlige i musikken. I låta «Marie (What happened to the music?)» tar hun blant annet et oppgjør med kjendisindustrien.

Den nylig utgitte ep-en «Let it go» tyder på at hun velger nye musikalske utfordringer heller enn å fortsette i trygge rammer. Hennes kommende album er blitt skapt gjennom en låtskriverreise som har gått fra Bakklandet via Sør-Frankrike til Woodstock, Nashville og Oslo.

Over 700 delegater i 2014

Trondheim Calling arrangeres 29. til 31. januar 2015, med artister som Hanne Kolstø, Anana, Ida Jenshus, Fay Wildhagen, Ben Baller og Blomst.

Over 700 musikkbransjeaktører og musikere fra hele Norge deltok på årets konferanse.