Det Glade Vanvidd og Tugboat gjenoppstår samme kveld som Black Debbath, Bare Egil Band, Piledriver, El Doom & the Born Electric, Frøkedal & Familien, Sweden, Brut Boogaloo og De Sørgelige Restene fyller Studentersamfundet med rock.

Gleder seg vilt

Det Glade Vanvidd startet i 1984, rundt UFFA-miljøet, og ga seg i 1989. Frontet av vokalist Harald August Nissen spiller de nå sammen igjen for første gang på 25 år.

«Mitt første møte med Det Glade Vanvidd var på en samlekassett fra Knallsyndikatet i Trondheim på slutten av 80-tallet med slageren Utfor Stupet. Disse 30 sekundene med gauling var musikk som ikke lignet på noe jeg hadde hørt før, og jeg skaffet meg 7"-singelen «Surfin Beirut» ved første mulighet. Detta syntes jeg var fine saker og nå gleder jeg meg vilt til å se dem live for første gang!», sier Egil Hegerberg i arrangementsbeskrivelsen på Facebook.

– Forut for sin tid

Tugboat gjenoppstår også, 12 år etter siste opptreden. Spidergawd-frontmann Per Borten beskriver namsosbandet som «et band som hadde et bredere spekter av referanser enn de aller fleste. Et band som vi nå vet gjorde ting forut for sin tid, og som faktisk greide å lage et album som har tålt tidens tann også. Nemlig «Royal Flux». Jeg hører fortsatt dette albumet av og til på grunn av de fine låtene og de fine klangene», sier Borten i samme arrangementsbeskrivelse.

Caliban Sessions er den store årlige festen hvor miljøet rundt Egil Hegerberg, Lars Lønning og Aslags Guttormsgaards Duplex Records, samt Ole Petter Andressens Caliban Studios, setter sammen en tettpakket konsertkveld. I år som i fjor skjer det på Rockefeller i Oslo og på Studentersamfundet i Trondheim.

Studentersamfundet lørdag kl. 21.30. Pris kr. 250/200.

Sammen igjen: Bandet Tugboat fra Namsos med Kai Kristiansen, Stian Stakset, Stian Wallum, Joakim Pedersen og Morten Strøm fotografert i 2000. Lørdag står de sammen på scenen igjen. Foto: Aage Asphaug, Adresseavisen