Det er mye å finne på i byen også denne helgen, og nedenfor finner du en liste over noen av helgens høydepunkter.

Søk også i Adressa.nos Det Skjer-kalender.

Er du ute etter å lese om hva du kan finne på i forbindelse med Halloween? Les her.

Fredag

I kveld er det folkemusikkpub med Øyvind Smidt Trio på Antikvariatet. Øyvind Smidt fra Heidal har røtter i folkemusikken fra Gudbrandsdalen, og i mars i år slapp han sin første soloplate «Felefunk». Platen inneholder hallinger, springleiker og polskaer krydret med pop- og rockarrangementer, og er inspirert av norsk, svensk og europeisk folkemusikk. På Antikvariatet kl. 20. Pris kr. 150.

I forbindelse med Transform-festivalen er det i kveld konsert med Bengalo. Bengalo, med Jovan Pavlovic i spissen, er en gruppe fra Trondheim som er kjent for sin tolkning av folkemusikk fra Balkan. Gruppens fem medlemmer har bakgrunn i ulike musikksjangere, og sangene synges både på romani, serbisk, gresk og russisk. Bengalo betyr «vill og yr» og de har utgitt to CD-er til nå: «Vir» (2004) og «Sigg sigg» i 2006. Dette skjer på Dokkhuset kl. 20. Pris kr. 300/kr. 150 for studenter.

Transform-festivalen fortsetter utover kvelden med konsert med Fanfara Ciocarlia. Gruppen består av 24 musikere og er et messingorkester fra den «skjulte» landsbyen Zece Prajini i nordøstlige Romania. Fanfare Ciocarlia, hvis navn kan oversettes til «lerkesang», ble kjent i Europa i 1997. De har gitt ut ni album, hvorav flere har toppet de europeiske World Music Charts. Foruten å lage musikk, har orkesteret laget to musikkteatre: «Gypsy Queens & Kings» (som samlet mange av Europas største romani-fans) og «Balkan Brass Battle». Dokkhuset kl. 21:30. Pris kr. 300/kr. 150 for studenter.

Etter en sommer full av festivalopptredener, legger Veronica Maggio nå ut på turne i Skandinavia. Hun vil gi fansen en mer eksklusiv og intim konsertopplevelse og hun fortalte i september til Det skjer-magasinet at hun gleder seg til å komme til Trondheim. Hennes siste album «Handen i fickan fast jag bryr mig» er fortsatt et av de mest spilte albumene på Spotify med over 30 millioner avspillinger. Studentersamfundet kl. 22. Konserten er utsolgt.

Soup ble omtalt som ”Norges best bevarte hemmelighet” etter deres utgivelse «Children of E.L.B». Etter å ha turnert i Syden (Tyrkia og Hellas) i mars/april 2013, spilt live på Hellas sitt største talkshow, slapp de i høsten 2013 ut sin fjerde utgivelse «The Beauty Of Our Youth». De spiller på Brukbar/Blæst kl. 22. Aldersgrense 20 år.

Lørdag

Det er premiere på teaterforestillingen «Puppan te pappa» lørdag kl. 17:30. Her er litt av handlingen: «Selv om puppene hans er slappe, er Martin verdens beste pappa. Det synes i alle fall datteren Sylfrekke Vibeke. Martin holder styr på hjemmefronten, har bestandig tid til å leke med Vibeke og vennene og stiller alltid opp for naboene. Til og med sure Magda Mikalsen liker Martin, skjønt hun ikke vil innrømme det. Men selv verdens beste pappa kan forandre seg.» Rasmus Rohde og bandet hans står for musikken. De har tidligere gitt ut tre plater der alle ble nominert til Spellemannsprisen, og to av dem vant. Stedet er Trøndelag Teater lørdag 01.11 kl. 17:30. Pris fra kr. 150 til kr. 295.

Intervju med Rasmus Rohde kan du lese her

Lørdag 01.11 har du mulighet til å oppleve en smak av India her i Trondheim. I forbindelse med Diwali - den indiske lysfestivalen - vil det bli en kveld med en indisk artist, et band og indisk middag. Dette skjer på Frimurerlogen kl. 17:30. Pris fra kr. 55 til kr. 180.

Vennskapet mellom komponistene Frank Zappa og Arne Nordheim utforskes gjennom en hel kveld. Fotografier av Zappa i Norge vil vises frem, Jon Andreas Håtun og Ola Nordal vil snakke om komponistene, Trondheim Sinfonietta vil spille verker av Nordheim og Zappa, i tillegg til at det blir Zappa-nachspiel etter det foregående opplegget. Rockheim lørdag 01.11 fra kl. 18. Pris kr. 250. Aldersgrense 18 år.

Hans Bollandsås ga ut albumet «Confessin» i høst og skal av den grunn ha konsert på Royal Garden Hotell. Lørdag 01.11 kl. 22. Aldersgrense 20 år. Pris kr. 200 (medlem)/kr. 250 (ordinær).

Black Moon Circle fra Trondheim er klare med det nye albumet «Andromeda» som blir utgitt av Crispin Clover Records i samarbeid med tyske Stickman Records. Gruppen kombinerer jampartier med tunge riff og psykedelisk vokal og lydbildet forsterkes med utstrakt bruk av effekter på bass og gitar. Konsert i Verkstedhallen lørdag 01.11 kl. 22 (konsertstart). Aldersgrense 18 år. Pris kr. 100.

Lørdag kveld spiller Strå på Knaus. Strå er en melodisk folk-pop duo med røtter i blues og jazz. I sommer har de blant annet opptrådt på Molde Jazzfestival og Kongsberg Jazzfestival. Hittil har duoen sluppet en singel som allerede er blitt anbefalt av P3 Urørt. Duoen består av Oda Mathea Ulvøy Westli på vokal og Jesper Hasnaoui på gitar og kor. Studentersamfundet lørdag 01.11 kl. 23:59. Aldersgrense 18/20 år. Billett er inkludert i inngang.

Søndag

Sør-Trøndelag orkesterforening er klare for konsert med Håvard Gimse. Gimse er en kjent pianist og han har mottatt en rekke priser for sitt spill. Ifølge orkesteret er programmet både utfordrende og publikumsvennlig på samme tid, og de skal framføre et stykke av Rakhmaninov, samt flere stykker av Edvard Grieg. Dette skjer i Frimurerlogen søndag 02.11 kl. 18. Pris kr. 200/kr. 100.

Store Lille Otto er en kabaret med Otto Nielsens viser og tekster fra en over 50 år lang periode. Forestillingen vises i Hornemansgården søndag 02.11 kl. 19. Pris kr. 200.

Trondheims ordfører Rita Ottervik åpner festivalen Orgelfest 2014 med denne konserten for kor og orgel. Nidarsdomens Oratoriekor fremfører flere verker av Duruflé og Wolfgang Plagge. Solister er Marianne Beate Kielland og Mads Wighus. Nidarosdomen søndag kl. 1930. Pris kr. 250.

Minnes: Det blir en kveld i Zappas univers på Rockheim lørdag 01.11. Foto: Ruud, Vidar, NTB scanpix
Puppan te pappa: Rasmus Rohde sin nye forestilling har premiere lørdag 01.11.