Adventstiden er full av julearrangementer, og da spesielt konserter som skal få julestemningen til å våkne. Nedenfor finner du et utvalg av alle julekonsertene som spilles i Trondheims-området nå før jul.

Mandag 15. desember

Kurt Nilsen kommer til Olavshallen for å holde julekonsert. Platen «Have Yourself A Merry Little Christmas» har blitt streamet over 22 millioner ganger og er blitt en klassiker for mange. Konserten er kl. 19. Pris fra kr. 400 til kr. 450.

Tirsdag 16. desember

Det blir gratis utekonsert med mulighet for å gi pengegave til Kirkens Bymisjon og Barneavdelingen på St. Olavs Hospital. Dette skjer i Sagmyrvegen 23 på Tanem kl. 18. De gir gløgg og pepperkaker til alle som møter. Flere artister skal spille på konserten, blant andre Sugar Louise, Erlend Moe og Sveinung Karlsen.

Onsdag 17. desember

17.12 er det klassisk julekonsert med Trondheim Symfoniorkester, Nidarosdomens jentekor, Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen. Publikum har tidligere vist at de setter pris på TSOs julekonserter med kombinasjonen av tradisjonsbaserte julesanger og klassiske juletoner. Konserten er i Olavshallen kl. 18. Pris mellom kr. 250 og kr. 450.

Cantus vil igjen skape julestemning i Vår Frue Kirke. Pianist Espen Berg og saksofonist Eirik Hegdal gjester konserten «Nå Tennes Tusen Julelys». Vår Frue Kirke kl. 20. Pris kr. 180/kr. 250.

Torsdag 18. desember

Luftforsvarets musikkorps arranger julematine med kaffe og pepperkaker. De vil spille kjente juleslagere og vinterlige melodier. Dette skjer på Byscenen kl. 18.

«Sæle jolekveld» er navnet på juleturneen til Gunnhild Sundli og Aasmund Nordstoga. 18. desember gjester duoen Trondheim og Trøndelag Teater. Konserten vil bli en blanding av kjente og mindre kjente julesanger, folketoner og noe eget materiale. Sundli fortalte til Adressa i forrige uke at hun tror turneen kommer til å bli lun, varm og koselig. Det er Sundlis første turne etter at hun ble mamma. Trøndelag Teater kl. 19:30. Pris kr. 350.

Les mer: Lykkelig som mamma

Fredag 19. desember

Nidarosdomens Guttekorsynger julen inn med Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Erling With Aasgård. De spiller julekonserten fra 19. desember til 21. desember. I Nidarosdomen kl. 18. Pris kr. 250/kr. 300.

Oslo Gospel Choir sine juleplater og juleturneer har gjort dem til en av landets mest verdsatte formidlere av julehøytiden. De gjester Olavshallen 19.12 kl. 19:30. Pris kr. 480.

Lørdag 20. desember

20. desember er det, for 12. år på rad, igjen klart for Nidaros Brass Bands tradisjonelle julekonsert på biblioteket. I år har de med barn fra Byåsen som skal være med å synge sammen med band og publikum. Det blir kjente og ukjente julelåter. Trondheim Folkebibliotek kl. 15. Pris kr. 50/kr. 100.

Det er Nordic Tenors som står for årets julekonsert i Olavshallen. Øystein Lund Olafsen er med som pianist, og tenorene er av Jan-Tore Saltnes, Roald Haarr og Sveinung Hølmebakk. Dette skjer i Olavshallen kl. 18.

Glad: Gunnhild Sundli har savnet å synge og opptre, og nå er hun aktuell med juleturneen «Sæle jolekveld». Foto: Nils H. Toldnes
Julestemning: Nidarosdomens Guttekor vil synge julen inn fra 19. desember. Bildet er fra Oslo Kirkemusikkfestival i 2013. Foto: LASSE BERRE, Pressebilde