Dee Dee Bridgewater, Jack DeJohnette og Kurt Elling er nye navn til Moldejazz 2015 som arrangeres mellom 13. - 18. juli neste år.

– Vi er strålende fornøyd med dette programmet. Moldejazz er der vi skal være foran sommerens festival. Og fortsatt gjenstår det å offentliggjøre flere navn, blant annet hvem som skal opptre på utekonsertene på Romsdalsmuseet, sier Hans-Olav Solli, daglig leder i Moldejazz.

Multimedia-forestilling

Den amerikanske vokaldivaen Dee Dee Bridgewater har tidligere spilt på Moldejazz, men kommer denne gangen med storbandet The New Orleans Jazz Orchestra, og arrangøren lover «en multimedia-forestilling med sang, musikk, bilder og tekst som vil ta publikum med til et fargerikt og sydende nabolag i New Orleans, Louisiana». Trommehelten Jack DeJohnette har spilt med størrelser som Miles Davis, Sonny Rollins og Keith Jarrett. Men til Molde tar han med seg et lag durkdrevne musikere fra hjembyen Chicago. Det nye prosjektet har selvfølgelig fått navnet «Made in Chicago».

Stemmen til Elling

Barytonsanger Kurt Elling er en av jazzens mest markante vokalister og amerikaneren kommer for første gang til Molde i sommer. Elling har et stemmeregister på fire oktaver og har en rekke suksessutgivelser bak seg på plateselskapet Blue Note. Faktisk er samtlige av Ellings ti album nominert til Grammy-pris og med albumet «Dedicated to You» (2009) vant han den gjeve amerikanske bransjeprisen.

Emilie Nicolas kommer

Trompetist Nils Petter Molvær får selskap av den legendariske rytmeseksjonen Sly & Robbie, bestående av Sly Dunbar og Robbie Shakespeare. «Molvær har lenge ønsket å samarbeide med Sly & Robbie, og dette har nå endelig gått i oppfyllelse», skriver festivalen i en pressemelding.

The Bad Plus Joshua Redman, Møster!, Driving Miles, Espen Reinertsen & Trondheim Jazzorkester og Emilie Nicolas er også ferske slipp fra programkomiteen.

Trommeslager Jack DeJohnette kommer med et knippe nøye utvalgte Chicago-musikere. Her opptrer han under Newport Jazz Festival i USA 2012. Foto: Joe Giblin, Ap
Vokalist Kurt Elling er også klar for sommerens Moldejazz som finner sted mellom 13-18. juni neste år. Her fra en konsert i Los Angeles i 2008. Foto: DAN STEINBERG, AP