I februar ga han ut sitt første album på norsk. Med «Hev deg over det derre der» blir Tommy Tokyos direkte tekster enda tydeligere.

Tommy Tokyo, eller Tommy Lorange Ottosen som han egentlig heter, har stått på scenen på Familien flere ganger, men torsdagens konsert vil likevel skille seg ut fra tidligere besøk. Denne gangen vil norske tekster prege konserten.

- Du får tekstene rett i øret på en veldig direkte måte. Filteret, som kommer med engelske tekster, er borte, sier Tommy Tokyo.

Overgangen fra å skrive på engelsk til å gå over til norsk, var et naturlig steg for musikeren. Med fem album på engelsk, var det tid for nye utfordringer.

Mot strømmen

- Jeg tenkte at det hadde vært artig å prøve. Jeg bestemte meg for å ta den utfordringen som jeg hadde gitt meg, for å lage et album på norsk var noe jeg tenkte ut selv.

Hvordan vil du beskrive ditt norske album?

- Det er kanskje et lite anslag av et slags konsept, jeg skriver om tida vi lever i. Jeg har en tendens til å skrive meg litt ut av underholdningssegmentet, kan du si.

«Hev deg over det derre der» tar for seg temaer som er relevante for vår samtid. Artisten har fått tilbakemelding om at dette ikke er en plate man setter på for moro skyld, for det gjør litt vondt å høre på. Hvis det stemmer, mener han at han har oppnådd noe.

Designer barna våre

- Jeg prøver å gi en stemme til dem som kanskje ikke klarer å nå ut på egen hånd. Jeg ser de tingene som er omkring oss, men som vi ikke tenker så mye på. Jeg prøver å belyse noe som ikke er så opplagt.

Tommy Tokyo skriver om Norge. Han skriver om tragedien på Utøya 22. juli 2011, om vold i nære relasjoner, om fordommer, pengejag og skjønnhetstyranni.

- Det er nok å ta tak i. Jeg tar for meg det jeg er opptatt av, som dette med at man begynner å designe mennesker. I England åpner man muligheten for det nå når de tillater barn med DNA fra tre personer, sier musikeren, som er redd utviklingen vil føre til at folk snart kan gå aktivt inn for å justere endre både hår- og hudfarge på ufødte barn.

Fortsetter på norsk

Norske musikkanmeldere trillet gode terninger for «Hev deg over det derre der». Ifølge firebarnsfaren fra Fredrikstad blir ikke dette det siste albumet på morsmålet.

- Å jobbe med norske tekster har gitt mersmak, og jeg holder allerede på med et nytt prosjekt.

Hans neste album vil likevel bli svært forskjellig fra hans siste.

- Det vil bli mer preget av energi og rock. Nå har jeg lagd et ganske rolig album, og neste gang tenkte jeg at jeg skal gi mer av rockesiden.

Tommy Tokyo på Familien torsdag kveld kl. 22.00.