- Dette er helt fantastisk. Det gir muligheter for kunstnere som ikke er etablerte og som ikke har et navn, sier David Breida.

Breida er bachelorstudent ved Kunstakademiet i Trondheim. Nå er han i gang med å montere sin utstilling «Oh the sister of mercy» i Bakke Gårds stemningsfulle hvelvkjeller.

- Som kunstner har man et ønske om å fortelle noe, men da må man ha et sted å vise det fram, sier han.

Varierer visningssted

«Punktet» er et nytt visningsrom for kunst drevet av 30 kunsthistoriestudenter ved NTNU. Deres første utstilling var i mars, og nå er Punktets andre prosjekt straks klar for visning. Ett av prosjektets mål er å knytte sterkere bånd mellom studenter og unge kunstnere i Trondheim.

- Det har vært lite kommunikasjon mellom kunststudenter, arkitekturstudenter og kunsthistoriestudenter tidligere, men nå har vi en møteplass, forklarer Katja Jarem, leder for Punktet. I tillegg får studentene arbeidserfaring og mulighet til å knytte kontakter i kunstmiljøet.

I vår har «kunst og rom» vært tema for Punktet. Den første utstillingen ble holdt i et bygg i Kjøpmannsgata, denne gangen har Jon-Arild Johansen og Gro Sivertsen lånt ut Bakke Gårds hvelvkjeller.

- Vi bruker nye lokaler for hver utstilling fordi vi ønsker en utfordring. Dette er et fredet lokale, noe som gir kunstneren en ekstra utfordring, sier Jarem.

Møtt av velvilje

Prosjektet er støttet av NTNU og Trondheim kommune, men studentene er avhengige av godvilje. Utstillingslokalene har de fått låne gratis, dermed kan de gi økonomisk støtte til kunstnerne som engasjeres.

- Våre utstillinger henger i fem dager. Vi vil også arrangere andre aktiviteter som blant annet foredrag i løpet av utstillingsperioden, sier Jarem.

Kunsthistorieelevene konsentrerer seg om en utstilling av gangen, men Jarem håper Punktet vil bestå den dagen hun selv er ferdige med studiene.

- Det kommer an på om det finnes noen ildsjeler på studiet, noen må ha ånden til å drive det videre, sier hun.

Vernissage 17. april kl. 20.00 på Bakke Gård.

Katja Jarem er leder for visningsrommet «Punktet» som skal synliggjøre unge kunstnere Foto: Morten Antonsen
David Breida studerer ved Kunstakademiet i Trondheim. Han er Punktets andre utstiller etter at visningspunktet for kunst statet opp i mars. Foto: Morten Antonsen
David Breidas utstilling ”Oh the sister of mercy” kan man se i Bakke Gårds hvelvkjeller mellom 17. og 21. april. Foto: Morten Antonsen