- Jeg sto der med en blanding av mange følelser. Jeg var både sint, lei meg og sjokkert, men jeg måtte jo nesten bare le av det hele, forteller Dina Sæle.

Datoen var satt, kirka reservert, brudekjolen kjøpt og maten bestilt, men midt i bryllupståka ble bruden forlatt av brudgommen. Det er kanskje ikke rart at musikken til Sæle, eller Dina Sael som hun kaller seg, er inspirert av egen livserfaring.

Symbolsk handling

- At folk blir forlatt ved alteret skjer jo, men der og da tenkte jeg at dette bare kan skje meg. Du blir litt selvsentrert i perioden etterpå, forteller hun.

Da livet ble snudd på hodet reiste hun til Bali for å få hendelsen på avstand. En av låtene skrev hun på flyet. Da hun kom hjem solgte hun brudekjole og forlovelsesring på finn.no. Pengene brukte hun til å finansiere sitt debutalbum «Love me, Leave me» som ble gitt ut 31. april.

- Det handlet rett og slett om symbolikk for meg. Jeg byttet bare brudekjolen med noe jeg virkelig ville gjøre, sier sangeren og låtskriveren fra Sæle i Øygarden.

Forelsket i gitaristen

Troen på kjærligheten har hun beholdt, og i sangen «90's» synger hun om et møte med en ung gutt.

- Jeg ble veldig forelsket i en gutt som er flere år yngre enn meg. Jeg tenkte at dette ikke kunne fungere og at jeg måtte ta meg sammen. Nå er han kjæresten min. I tillegg er han gitarist og pianist i bandet mitt og det er alltid veldig gøy når vi skal spille den sangen, ler Sæle.

Dina Sael spiller på Ila brannstasjon fredag kl. 20.00