I helga arrangeres ikke mindre enn to musikkfestivaler i Trondheim. Det er flere nye utstillinger å få med seg rundt på ulike kunstgallerier. Også må vi ikke glemme at en rockeulv er løs på Munkholmen. Vi har plukket ut noen av helgas kulturopplevelser, men for en fullstendig oversikt kan du sjekke ut vår Det skjer-guide.

MUSIKK:

Under Trondheims nye barnefestival Juba Juba blir det blant annet en hyllestkonsert til Knutsen & Ludvigsen

Sivert Ericson

med band spiller på

Kafé Skuret fredag kveld kl. 21.00

. Musikeren fra Steinkjer spiller fengende kassegitar-pop og fremfører ærlige låter med en pessimistisk snert.

Det årlige gratisarrangementet Musikkfest Trondheim arrangeres lørdag fra kl. 11.00 på flere steder i byen. Det blir konserter og aktiviteter i blant annet Ilaparken, Lamoparken, Ringve botaniske hage og på Torvet.

Juba Juba er Trondheims nye barnefestival og arrangeres i Festningsparken fra kl. 11.00 både lørdag og søndag. Det blir blant annet konserter med Rasmus & Verdens Beste Band, Tullkattesnutene og Broen, i tillegg til mange aktiviteter for store og små. Festivalen har som mål å sette verdensrekort i kazoo på avslutningsdagen.

Bassist og komponist Bjørn Alterhaug fyller 70 år med stjernelag på scenen . Han inviterer til konsert med sine musikervenner på Dokkhuset lørdag kl. 19.00. Jubilanten har også med seg sin kvintett som består av Jon Pål Inderberg, Vigleik Storaas, Frode Nymo og Erik Nylander.

SCENE:

Livlig dans og vemodige sanger i «En Kabaret» i Theatercaféen på lørdag.

I år setterTeaterlaget i Bul opp

«Rockeulven»

som sitt årlige sommerteater på

Munkholmen

. Det er premiere på eventyrmusikalen

fredag kl. 18.30

. Buls utgave av den kjente historien om ei geit og hennes små barn er skrevet av Tyra Tønnessen og Ragnar Olsen, mens Åsmund Flaten har komponert musikken. Regissør og koreograf for årets familieforestilling på Munkholmen er Martha Standal.

Søndag vises forestillingen kl. 15.30 og kl. 18.30.

Trøndelag Teater kan du blant annet se «En Kabaret» i Theatercaféen lørdag kl. 14.00. Martha Standal og Tor Ivar Hagen byr på livlig dans, høye spark og et godt knippe med satiriske, bittersøte og vemodige sanger. Med seg har de pianist Kyrre Havdal. På Studioscenen går forestillingen «Oscar og den rosa damen» med skuespiller Ragnhild Sølvberg. Den usentimental historien om fødsel, død og det som er imellom er et gjensyn med en av teatrets forestillinger fra våren 2014. Vises fredag og lørdag (siste forestilling) kl. 20.00.

Arrigo Boitos storslåtte opera «Mefistofele» får sin Norgespremiere i Olavshallen søndag kl. 18.30. Forestillingen er en samproduksjon mellom operaen i Trondheims vennskapsby Krakow og TSO musikkteater. Operaen av den italienske komponisten er basert på den tyske forfatteren Goethes mesterverk «Faust», og er en advarsel om hvordan det går med menneskene dersom de selger sin sjel til den onde for å nå sine egoistiske mål.

FILM:

Ekornert Egon havner i trøbbel når han skal ut å stjele nøtter. Animasjonsfilmen «Det elleville nøttekuppet» har premiere fredag.

Animasjonsfilmen

«Det elleville nøttekuppet»

har premiere på Trondheim Kino fredag. Familiefilmen om ekornet Egon som skal ut å stjele nøtter har aldersgrense sju år og er mulig å se i både 2D og 3D.

UTSTILLINGER:

På Galleri Ismene åpner Pushwagners nye utstilling på lørdag og kunstneren selv vil være til stede.

I forbindelse med

Pushwagners

75 årsjubileum, har han komponert en ny Trondheimsutstilling med mange nye grafiske arbeider.

Lørdag kl. 13.00 er det utstillingsåpning på Galleri Ismene

og kunstneren selv vil være til stede.

Fredag kl. 19.00 er det relansering av RAKE Visningsrom på Fjordplassen på Brattøra. I tillegg til konsert med LMDM blir det åpning av to utstillinger; «Kjærring, Røk og Trall» av Hanna Fauske og «Utendørs arkitektprosjekt» av Sanden+Hodnekvam Arkitekter og Tua.

Munan Øvrelids utstilling «Fugl far tall, øyne hånd, stein vann vind» åpnet på Trøndelag senter for samtidskunst på torsdag og kan besøkes i helga. Utstillingen handler om å se og sanse gjennom registrering, avtrykk og material, i et spenn av teknikker fra matematikk til maleri, fotografi, lyd og grafikk.