På Ringve åpner sommersesongen for fullt denne helga med åpen dag i Ringve botaniske hage og barnas dag på Ringve Musikkmuseum.

- Vi har allerede flyttet ut palmene og nå er det meldt sol til søndag også, sier daglig leder Vibekke Vange ved Ringve botaniske hage fornøyd.

Alt er lagt til rette for en åpen dag der både store og små med grønne fingre kan boltre seg i den frodige hagen på hele 130 mål.

Åpner nytt insekthotell

I vinter har ansatte ved Ringve botaniske hage bygd et insekthotell som skal huse insekter av ymse slag. På søndag skal hotellet innvies.

- Vi har mange blomster i hagen noe som gjør at dette er et viktig leveområde for insekt. Vi bor i en by og vi må sørge for at insektene har gode boliger, derfor har vi bygd dette hotellet. Det er et veldig flott hotell, sier Vange, som håper et bredt spekter av insektstyper vil flytte inn.

- Vi har spesiell-suiter klare for å ta imot gjester. De bruker å komme i månedene mai og juni, sier Vang.

Besøkende får lære hvordan de kan lage egne insekthotell i sine hager ved hjelp av hule stråtyper, greiner med løs marg, barkebiter, teglstein med hull i.

Gartnertips og natursti

Hagens gartnere, Hageselskapet og Sopp- og nyttevekstforeningen vil være til stede for å gi råd og veiledning. Besøkende kan blant annet lære mer om hvordan man dyrker planter og blomster, hvilke ville planter som kan spises og hvordan man kan bygge humlekasser. For barna er det lagt opp en natursti som går igjennom hele hagen med spørsmål om insekt og planter.

- Når vi har åpen dag ser vi at familier er her hele dagen og det synes vi er veldig hyggelig. De slår seg ned på plenene, barna får sitte på traktorene og folk tar seg en kaffepause. Vi ser at det har fungert å gjøre dagen til en familiedag, ikke bare en dag for de voksne, sier Vange.

Lag et søppel-instrument

På Ringve Musikkmuseum er hele søndagen viet til aktiviteter for de yngste. Musikalske eventyr, omvisning, trommekurs, konsert med bandet Junk og Trondheim symfonietta og instrumentverksted.

- Vi skal lage yoghurtbeger-gitar, kazoo av strå og dorull-maracas, forteller museumspedagog Helle Thomassen Singsaas ved Ringve Musikkmuseum. I år har museet utvidet sitt barnetilbud.

- På søndag starter vi sommertilbudet, og nå er det mye som skjer hver dag gjennom sommeren. Vi vil blant annet lære barn mer om blåseinstrumenter og barna har også mulighet til å melde seg på gitarkurs gjennom sommeren, sier Thomassen Singsaas.

Åpen dag på Ringve botaniske hage søndag kl. 11.00 – 16.00.

Barnas sommerdag på Ringve Musikkmuseum søndag kl. 12.00 – 15.00.

Med utendørspalmer og nytt insekthotell inviterer daglig leder Vibekke Vange ved Ringve botaniske hage inviterer til åpen dag. Foto: Ringve botaniske hage, NTNU Vitenskapsmuseet
På Ringve Musikkmuseum kan barn lære å lage egne musikkinstrumenter av yoghurtbeger og doruller. Foto: Ringve Musikkmuseum
Hva med et fargerikt risteinstrument laget av en dorull? Foto: Ringve Musikkmuseum