- Vi har booket hele programmet med hjertet, forteller festivalsjef og primus motor Anders Kjevik i Lambsbread Sound.

Da kollektivet Lambsbread Sound, som består av DJ-er, produsenter og promotører, feiret fem år i 2013 var det med en egen reggae- og hiphopfestival. Arrangørene skjønte fort at Trondheim har et behov for det festivalen tilbyr.

- Tanken bak var å få i gang en reggae- og hiphopfestival i Trondheim, noe byen ikke har hatt siden Torstein Holens reggaefestival «Jamrock» og hiphopfestival «To ganger H». Vår første festival ble en såpass stor suksess at vi bestemte oss for å fortsette, sier Kjevik, også kjent som DJ Dalton Fury.

Grillfest med reggaerytmer

Siden 2008 har Lambsbread Sound promotert og spilt reggae og dancehall på Trondheims utelivsscener. Festivalsjefen mener Trondheim har et såpass godt reggae- og hiphopmiljø at det er et behov for en egen festival.

- Jeg tror folk i byen ønsker seg et bedre tilbud og da er det fint å kunne tilby det. De siste årene har den elektroniske musikksjangeren fått et veldig bra tilbud i utelivet i byen, derfor mener jeg det også er behov for en egen reggae- og hiphopfestival, sier Kjevik.

Festivalsjefen har merket at de får stadig mer besøk på festivalene og andre arrangement de står bak.

- Det er alltid nye ansikter å se, og vi har et utrolig vidt aldersspekter. Det kommer folk i alderen 20 til 60 år, og det synes vi er gøy, sier Kjevik.

På de siste to festivalene har været spilt en viktig rolle. I år satser arrangørene på godt vær og stiller med grilling i bakgården på Familien og DJ-er som spiller fra klokken to på ettermiddagen på lørdag.

Svensken, norsken, dansken og jamaicaneren

I dag starter det hele på Kafé Skuret, som har vært fast tilholdsplass for Lambsbread. På fredag og lørdag flytter festen videre til Familien. Programmet byr både på lokale og utenlandske artister.

- Vi har hentet inn et par jamaicanere. Robert Lee og Prince Malachi er to fantastisk flinke sangere. Dette er artister jeg selv er veldig glad i, forteller festivalsjefen entusiastisk.

Tradisjonen tro står det også dansker på programmet. I år er det dancehall-gjengen i Fuma Hi-Fi og Chancho & Mighty Mala som skal representere Danmark. På fredag vil Dronningens gate forvandles til «Lyckliga Gatan» når entertaineren Governor Andy fra Sverige inntar Familien. De trondheimsbaserte nordlendingene i Helgeland 8-Bit Squad og trondheimsrapperen Kaptein på Skuta er selvsagte navn på plakaten, i tillegg stiller flere lokale artister som blant annet Adi Pasha og den kvinnelige trondheimsrapperen Chipmasta.

- Folk kommer til å få det gøy og de får se artister de ikke har sett live før. De kan forvente topp stemning, det føler jeg meg trygg på, sier Kjevik.

På Kafé Skuret torsdag og på Familien fredag og lrødag.

Blant artistene på årets program står den svenske entertaineren Governor Andy Foto: Pressefoto
Norske, svenske, danske og jamaicanske artister gjester Kafé Skuret og Familien denne helga Foto: Lambsbread Sound